најактуелније:

Дочекајте Нову 2019. годину на градском тргу у Јагодини уз групу Галија, организатор Скупштина града Јагодине. Почетак концерта је у 22:45. Добродошли! |

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

23.Јул 2018
Јагодински основци и средњошколци отпутовали на бесплатно летовање

 

Пројекат бесплатног летовања за свршене основце и средњошколце успешно се спроводи већ 14 година заредом. Протекле седмице, на летовање у Паралију отишли су ученици Гимназије „Светозар Марковић“ и Економско-трговинске школе „Славка Ђурђевић“, као и свршени четвртаци основних школа „Милан Мијалковић“ из Јагодине и „Љубиша Урошевић“ из Рибара. 

Снежана Вукашиновић, заменица градоначелника Јагодине, поред родитеља, увек испрати ученике на  заслужени одмор сматра да је бесплатно летовање одлика одговорне локалне самоуправе.

„Ово летовање је велика помоћ породичном буџету. Родитељи су имали повећање трошкове око матурских ексурзија, прослава матуре, припремне наставе за полагање пријемног испита, па је све то био мали удар на кућни буџет. Овако ће млади људи имати прилике да проведу још неко време заједно, да се присете догодовштина током четворогодишњег школовања. Можда ће се родити и нека љубав, али не сумњам да ће им бити јако лепо и да ће бити на висини задатка као будући интелектуалци. За локалну самоуправу, млади су закон и она то не показује само декларативно, већ на прави начин. Што се основаца тиче, ово је диван поклон за њих, пошто има оних који први пут виде море. То је прилика да се упознају, друже, да се купају у мору и да спремно дочекају нову школску годину“, рекла је Вукашиновић и том приликом свима пожелела срећан пут.

Професори који су путовали са њима такође сматрају да је ово летовање битно за младе људе из много разлога. За све породице представља финансијску олакшицу, а за ђаке који путују представља лепу успомену за цео живот:

„Ово је један заиста леп гест, којим ће наши ученици заокружити своје четворогодишње дружење. Желим да се захвалим у име целе смене и да пожелим да се ова традиција настави. Сви су уписали жељене факултете, тако да им ово летовање добро дође“, рекла је Наташа Несторовић, професорка у Гимназији „Светозар Марковић“.

Њено мишљење дели и колегиница Зорица Милојевић из Економско-трговинске школе “Славка Ђурђевић”: „Ученицима се практично завршило једно поглавље у животу. Постали су пунолетни, завршили су средњу школу, уписали жељене факултете и као награду добили бесплатно летовање. Море, сунце, плажа, лепо дружење,то ће им сигурно остати у најлепшем сећању до краја живота“, рекла је Милојевић и том приликом похвалила организацију.

Сви ученици, и основци и средњошколци, подједнако су били срећни због заједничког летовања, јер је ово највероватније последњи пут да ће сви одељенски летовати заједно. Било је и блицева фотоапарата са свих страна, као и загрљаја и граје која се дала осетити на сваком кораку пред сам полазак.

Безбедности ради, са ученицима крећу и лекари, спасиоци и обезбеђење. Следећа група основаца на летовање путује 28. јула у осам сати ујутру и то ће бити прва група свршених осмака. Ради се о ученицима две основне школе из Јагодине: „Горан Остојић” и „Милан Мијалковић”. Што се свршених средњошколаца тиче, следећа група креће 26. јула у 22 сата и то је трећа група ученика Електротехничко грађевинске школе „Никола Тесла“.

Галерија фотографија

Коментари
0
84

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 3 + 1 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже