најактуелније:

Дочекајте Нову 2019. годину на градском тргу у Јагодини уз групу Галија, организатор Скупштина града Јагодине. Почетак концерта је у 22:45. Добродошли! |

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

22.Јул 2018
Јагодину током манифестације „Отворен дан“ посетило преко 12000 људи

У Јагодини је традиционално одржана манифестација „Отворени дан“ , која подразумева бесплатан улаз у све јагодинске туристичке дестинације, Аква Парк, Музеј воштаних фигура и Зоолошки врт. Организатори су саопштили да је у Јагодину дошло преко 12000 људи из Србије и иностранства.
Председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма обишао је са сарадницима препун Аква парк где се обратио новинарима.
„Свако ко се бави политиком, његова вредност је да покаже шта је то урадио, шта су његови резултати док се бави политиком. Једно су приче, а друго су дела. Ја позивам све политичаре да раде и заврну рукаве и ајмо да се такмичимо ко ће шта више да уради, ко ће више фабрика да отвори и где ће највише деце да се рађа. Опозиција само напада и где год оде неко из опозиције напада своју земљу и своје комшије. Тај код кога одете и причате лоше о Србији и свом народу тај неће да вас поштује. Ми морамо да искористимо међународну популарност коју Србија данас има. Ја и Ивица Дачић смо 2008. године направили проверопску владу и Србију из Окружне лиге увели у Супер лигу. Сада помажемо Вучићу да уведемо Србију у Лигу шампиона“ рекао је Марковић.
„Туризам је веома важна привредна грана. Јагодина је туристички центар у Србији. Ми смо само у Јагодини директно и индиректно у туризму запослили око 1300 људи. Све више туриста долази у Србију. Само Јагодину годишње посети око пола милиона туриста, од тога је преко 50000 из иностранства. То значи да је Србија политички, безбедносно и економски стабилна, јер нико неће да иде у нестабилна подручја. У Јагодини у пречнику од 700 метара имате јединствене туристичке дестинације, као што су први српски Аква парк, једини Музеј воштаних фигура, први Зоолошки врт јужно до Београда и највећи вештачки водопад у овом делу Европе. То је наша друга индустријска зона. Туризам је привредна грана која у ланцу веже и грађевинарство, трговину, пољопривреду, енергетику, спорт и културу“ , поручио је Марковић.

Галерија фотографија

Коментари
0
243

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 7 - 4 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже