најактуелније:

У циљу развоја и унапређeња пољопривредне производње, Скупштина града Јагодине је пољопривредним произвођачима из Јагодине, омогућила коришћење бескаматних кредита код Комерцијалне банке а.д. и Банке Интеса а.д.. Укупне трошкове камате и обраде кредитног захтева, сносиће град Јагодина. | Скупштина града Јагодине, расписује конкурс за радно место менаџер у локалној самоуправи града Јагодина. Услов је да кандидат има минимум VI степен стручне спреме и обавезно знање енглеског језика. Ваш CV са фотографијом можете слати на e-mail адресу kabinet.jagodina@gmail.com | Скупштина града Јагодине је у циљу развоја привреде, омогућила привредним субјектима који своју делатност обављају на територији града Јагодине коришћење краткорочних кредита код Комерцијалне банке а.д., АИК банке а.д., Банке Интеса а.д. и Societe General банке, за које ће се трошкови камате плаћати из буџета града Јагодине. |

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

13.Јул 2018
У Скупштини града Јагодина прослављена градска слава Петровдан

Свечаности сечења славског колача у Скупштини града Јагодине, поводон градске славе Петровдана, присустовале су личности духовног и световног живота Јагодине, Поморавског округа, преставници Епархије шумадијске, одборници Скупштине града, представници политичких странака, полиције, привредног, политичког и јавног живота. Све присутне је у име локалне самоуправе поздравио Ратко Стевановић, градоначелник Јагодине,осврнувши се на мисију локалне самоуправе која је претходних 14 година непромењена.

„Можемо да будемо поносни на до сада урађено. Наш тим предвођен председником Скупштине града Драганом Марковићем Палмом, када је дошао на власт 2004.године, имао је тачно одређене циљеве и принципе од којих се није одустало никад. То је борба против беле куге, изградња инфраструктуре и подизање стандарда грађана Јагодине кроз отварање нових радних места. Познато је да смо довели велики број страних инвеститора, створили изузетно лепу туристичку понуду, помогли отварању великог тржног центра и упослили неколико хиљада људи“, рекао је Ратко Стевановић, градоначелник Јагодине.

Градоначелник се у свом обраћању такође осврнуо на скупштинске одлуке које се односе на сектор пољопривреде, као и јачање малих и средњих предузећа у Јагодини.

„Пољопривреднике смо ослободили плаћања пореза на пољопривредно и шумско земљиште, плаћамо камату на подстицајне кредите банака које они узимају, а све у циљу јачања пољопривреде и задржавања младих људи на селу. Такође, донели смо одлуку сношења трошкова камата и за кредите које узимају мала и средња предузећа за развој својих капацитета“, додао је Стевановић. У име градског одбора Српске напредне странке, грађанима је славу честитао Чедомир Баук, подсећајући на значај овог празника како за Јагодинце тако и за све хришћане.

Након сечења славског колача у Скупштини града Јагодине, овогодишњи колачар Зоран Васић, јагодински привредник, предао је колач Дарку Милетићу, директору Дома здравља у Јагодини.

Галерија фотографија

Коментари
0
67

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 5 * 5 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже