најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

09.Јул 2018
У Јагодини одржан 21.међународни спектакл у кик боксу уместо у Кончареву

Традиционални међународни спектаклу у кик боксу одржан је по 21. пут , али не у Кончареву где се одржава традиционално поводом крсне славе Светог Јована, већ у Јагодини. Да је ова манифестација у протеклих 20 година постала изузетно популарна потврђује податак да је хала ,,ЈАССА“ и овога пута била препуна и није могла да прими све љубитеље кик бокса. Многи су остали испред хале и оправдано су жалили што спектакл није одржан у Кончареву већ у Јагодини.

Кик боксери Пламиних тигрова заблистали су и овога пута у пуном сјају. Заблежили су своју 17. победу и то убедљиво: Палмини тигрови – Турска 6:1 пред око 6.000 гледалаца. Спектакл у Јагодини отворио је амбасадор Турске у Србији Танџу Билтица.

„Желим најпре да вас све поздравим и кажем да сам јако срећен што сам овде. Желим пуно успеха кик боксерима Пламиних тигрова као и Турске. Нека победи пријатељство. Такмичење је отворено“, рекао је амбасадор Турске на српском језику.

Спектаклу у Јагодини по већ устаљеног традицији присуствовали су бројни гости Драгана Марковића Палме, оснивача и председника КБК Пламиних тигрова, преседника Скупштине града Јагодине, председника Јединствене Србије на чију иницијтиву се већ 21. годину одржава овај спектакл поводо крсне славе Светог Јована. У Јагодини су били и министри Ивица Дачић, Александар Антић и Вања Удовичић, затим Драгомир Карић, Борисав Пелевић, амбасадори на чалу са амбасадором Кине Ли Манчангом који је поздрављен великим аплаузом, Турске, Египта, Палестине, Катара, затим спектаклу је присуствовали отправник послова амбасаде Македоније, први секретар амбасаде Гвинеје и други секретар амбасаде Румуније.

Драган Марковић Палма, оснивач и председник КБК Палмини тигтови и председник Скупштине града Јагодине, био је здаовољен приказаном на традиционалном кик бокс мечу на коме су Палмини тигрови убеђиво савладали репрезнетацију Турске.

„Кик боксери Палминих тригрова забележили су убедљиву победу која је била више него заслужена. Није лако да град који има 80.000 становника да се бори са репрезнетацијом из земље која има 80 милиона становника. Оно што је важно, а то је да је овај кик бокс меч успео. Вечерас је са нама био и амбасадор Турске са којом наша земља има пријателсјке односе. То је доказ да спорт спаја људе, рађа нова пријатељства. Ја желим да се захвалим свим грађанима Јагодине који су дошли на ову спортску менифесатцију повдом сеоске славе Кончарева Светог Јована. Извињавам се онима који нису могли да уђу у халу, јер познат је да на стадион у Кончареву редовно дође преко 15.000 љубитеља кик бокса и то је село које има највећи број гостију када слави славу Светог Јована. Желим да се захвалим и мојим гостима који су данас са нама. И данас је дошао Иваица Дачић, који је пратио све досадашње мечеве, које смо организовали у Јагодини или Кончареву. И да се захвалим свим ексцеленцијама и абасадоримам који су дошли по десети пут на овај традиционални спектак. Ово није само гледања меча, ми ћемо имати дружење са абасадорима, успоставити контакте за економску сарадњу са њиховим државама, рекао је Драган Марковић Палма“, прекинут почетком наступа Лепе Брене.

Ивица Дачић, први потредсеник Владе и министар за иностране послове, био је задовољан спектаклом у Јагодине.

„Добар меч у одличној организацији Драгана Марковића Палме. Овако нешто може да организује само Палма. Наши кик боксери били су сјајни, посебно Александар Коновалов који је још једном потврдио да је заслужено најбољи у свету“, рекао је Ивица Дачић.

Борисалв Пелевић, председник Светске кик бокс федерације и први човек Кик бокс савеза Србије је после сјајног меча рекао: „Још једно лепо такмичење у организацији Драгана Марковића Палме. Чини ми се да су борбе на вечерашњем мечу биле до сада најквалитетније. По мом мишљену победа Палминих тигрова није требао да буде изражена оваквом разликом. Мислим да би најрелани резултат требало да буде 5:2 за Палмине тигрове. Али, у сваком случају и судије имају право понекад да погреше. Иначе, организација је била феноменална, само ми је жао што овај спректакл није могао да се организује напољу у Кончареву, сигурно би било далеко више гледалаца, али и ово је било феноменално, организовано на највише нивоу и јако ми је драго због тога.“

На питање како коментарише наступ Вељка Ражнатовића, професор Пелевић је био кратак: „Вељко је мој кумић, био је сјајан!“.

Александар Коновалов је брзо и ефектно приморао на предају противника из Турске.

„Ја сам на конференицји за новинаре пре вечерашњег меча Палмини тигрови – Турска обећао да нећу нокаутирати противника као прошле године такмичара из Португелије. Обећао сам да ће меч трајати три рунде, али да ће то бити игра мачке и миша. Међутим, меч је имао сасвим други ток. Противник из Турске ме испрвоцирао на мерењу па сам, ипак, пожелео да да експресно приморам на предају. Све остало се могли да видите. Није добро ако ме неко наљути“, рекао је Коновалов.

На почетку спректалкла у Јагодини одржан је и један професионални меч у боксу. У крузер категорији (90,7 кг) састали су се Вељко Ражнатовић и Данило Страћоне, професионални првак Италије. Вељко Ражнатовић је био убедљиво бољи у првој рунди. У другој рунди већ у 3. секунди борбе прво бројање Италијану. Средином те рунде Ранжатовић је страховитим десним рошео погдио у браду Страћона. Италијан је пао као покошен, интерневисала је лекарска екипа а после указане помоћи Италијан је са ринга однет на носилима.

После сјајних броби на задовољство пристних гледалаца наступ Лепе Брене био је такође за незаборав.

Галерија фотографија

Коментари
0
116

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 2 + 7 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже