најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

09.Јул 2018
Друга група основаца и средњошколаца отпутовала у Буљарице и Паралију

Пројекат бесплатног летовања за основце и средњошколце, који локална самоуправа града Јагодине реализује већ 14 година заредом, протиче у најбољем реду. Током викенда, отпутовали су ученици основних школа: „Бошко Ђуричић“ из Јагодине, „Вук Караџић“ из Глоговца, „Бранко Радичевић“ из Бунара и „11. мај“, такође из Јагодине. Што се средњих школа тиче, отпутовали су ученици који су завршили трећи степен образовања у школама „Никола Тесла“ и „Славка Ђурђевић“. Као и до сада, ученике је поред родитеља, на пут испратила и Снежана Вукашиновић, заменица градоначелника Јагодине.

„Свршеним матурантима средњих школа желим срећан пут, леп провод и незаборавно летовање. Пошто иду групе из две различите школе, ја се надам да ће склопити неко ново познанство, а сигурна сам да ове младе људе чека и посао по повратку у Јагодину, што им је локална самоуправа омогућила отварањем нових фабрика у Јагодини. Што се ученика четвртог разреда тиче, ово за њих много значи јер већ у петом разреду можда неће бити у разреду са другарима са којима су били до сада, тако да им је ово последња прилика да сви буду заједно у опуштеној атмосфери“, истакла је Вукашиновић приликом испраћаја ученика. Директори и професори који су кренули са ученицима на пут позитивно гледају на овај гест локалне самоуправе.

Ово деци много значи, зато што има и оних који имају слабије материјалне могућности за одлазак на море. Ово им је вероватно последње заједничко дружење, пошто се ради о ученицима завршних разреда. На све ово гледам врло позитивно –рекла је Ана Хранисављевић, професорка у ЕТШ „Славка Ђурђевић“ у Јагодини.Њена колегиница, Ружица Малетковић, директорка Основне школе „Вук Караџић“ у Глоговцу, истиче да је ово путовање јако значајно за сву децу.

„Посебно је значајно за децу са села. Они се пуно радују овом дружењу и упознавању са другом децом, јер ми смо мала школа и имамо мало ученика. Надам се да ће бити све како треба. Што се хране тиче, тамо је као и код куће, сви науче да пливају и томе се надам и ове године“, рекла је Малетковић.

Са основцима и средњошколцима на пут увек крећу лекари, спасиоци и обезбеђење. Повратак ове групе основаца очекује се 15. јула, а повратак средњошколаца 12. јула у поподневним часовима. Следећа група свршених четвртака у Буљарице путује 14. јула. То су ученици три основне школе: „Радислав Никчевић“ из Мајура, „Рада Миљковић“ из Јагодине и „Јоца Милосављевић“ из Багрдана. Они крећу у 8 часова. Што се средњошколаца тиче, трећа група ученика пут Паралије кренуће 11. јула, а то су ученици ЕГШ „Никола Тесла“, који крећу у 22 сата.

Галерија фотографија

Коментари
0
155

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 8 - 1 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже