најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

07.Јул 2018
Делегација Бугарске посетила Јагодину

Делегација бугарске општине Ковачевци посетила је Јагодину . Они су том приликом обишли Цркву Светог Јована Крститеља у Кончареву, као и главне туристичке атракције у Јагодини: „Аква парк“, ЗОО врт „Тигар“, излетиште „Поток“ и Музеј воштаних фигура.
Представници ове бугарске општине, заједно са њиховим фолклорним ансамблом „Бугарски ритам“, најпре су у  селу Кончарево  су посетили Цркву Светог Јована Крститеља, велелепни православни храм који одушеваљава туристе и посетиоце.
„Архитектура овог православног храма је изузетна. Осликавање цркве је такође веома лепо урађено и надам се да ће оваква увек остати. Мислим да ће сви православни народи ценити оно што сам овде видео и да ће уважавати храмове као што је ово овде“, рекао је Љубомир Цветков, заменик председника општине Ковачевци у Бугарској.
После обиласка Цркве, гости су имали прилике да обиђу и главне јагодинске туристичке атракције. Прво су посетили Музеј воштаних фигура, где су имали прилике да виде фантастичне фигуре знаменитих личности старе и новије српске историје из скоро свих сфера: од политике, преко свештенства, па све до културе и спорта.
Потом су обишли први српски „Аква парк“ где су имали прилике да се увере зашто је ово место најпосећеније у Србији у ово доба године. Делегација из Бугарске је посетила и велелепни ЗОО врт „Тигар“ где су имали прилике да виде бројне животиње и да уживају у дивном амбијенту. Обилазак се завршио у излетишту „Поток“, где је највише пажње привукао велики вештачки водопад испред ког су се сви са одушевљењем фотографисали.
Председник општине Ковачевци у Бугарској, Васил Станимиров, импресиониран је оним што је имао прилике да види у Јагодини:
„Видим да је Јагодина силно развијени туристички град. Такође, видим да има и богату интернет презентацију и рекламу. Јагодина је град који има перспективу и слободно могу да кажем да је то европски град. Иако Србија још увек није у Европској унији, могло би се рећи да је Јагодина испред многих градова у Европи. Овде се види како локална власт инвестира и то показују изванредни резултати. Одавде може да се узме пример како се развија један град”, рекао је Станимиров.
Ово није била прва посета делегације општине Ковачевци Јагодини, а судећи по позитивним утисцима које су понели после обиласка, сигурно неће бити ни последња.

Галерија фотографија

Коментари
0
91

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 7 * 8 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже