најактуелније:

У циљу развоја и унапређeња пољопривредне производње, Скупштина града Јагодине је пољопривредним произвођачима из Јагодине, омогућила коришћење бескаматних кредита код Комерцијалне банке а.д. и Банке Интеса а.д.. Укупне трошкове камате и обраде кредитног захтева, сносиће град Јагодина. | Скупштина града Јагодине, расписује конкурс за радно место менаџер у локалној самоуправи града Јагодина. Услов је да кандидат има минимум VI степен стручне спреме и обавезно знање енглеског језика. Ваш CV са фотографијом можете слати на e-mail адресу kabinet.jagodina@gmail.com | Скупштина града Јагодине је у циљу развоја привреде, омогућила привредним субјектима који своју делатност обављају на територији града Јагодине коришћење краткорочних кредита код Комерцијалне банке а.д., АИК банке а.д., Банке Интеса а.д. и Societe General банке, за које ће се трошкови камате плаћати из буџета града Јагодине. |

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

03.Јул 2018
Скупштина града Јагодине донела Одлуку о кредитној подршци за привреднике и пољопривреднике

Скупштина града Јагодине, на челу са председником Драганом Марковићем Палмом, донела је одлуку о пружању кредитне подршке у виду субвенционисања камате на краткорочне кредите намењене привредним субјектима на територији града Јагодине.

Захтеве за одобравање ових кредита пословним банкама могу поднети сви привредни субјекти: микро, мала и средња предузећа, као и предузетници без обзира на то да ли су регистровани као самостално-занатске, трговинске, угоститељске, превозничке радње или самосталне агенције.

„Планирани износ средстава у буџету града Јагодине опредељен за субвенционисање камате омогућује пласирање кредита у укупном износу од 260 милиона динара, као и појединачне субвенције по привреднику у висини од 200 хиљада динара. Скупштина града Јагодине, на челу са председником Драганом Марковићем Палмом, доношењем ове одлуке јасно показује своју јасну оријентацију ка подстицају развоја привредних субјеката који своју делатност обављају на територији града Јагодине. У току је реализација кредитне подршке у циљу унапређења и развоја пољопривредне производње на територији града Јагодине, тако што се врши одобравање кредита пољопривредним произвођачима код пословних банака. Могу да кажем да се веома успешно реализује та одлука зато што се показало да су пољопривредним произвођачима потребна кредитна средства за повећање обима њихове пољопривредне производње, као и за финансирање производног циклуса, али се раније нису одлучивали за такву врсту кредита. Сада се за то лакше одлучују јер им се целокупна камата на кредите плаћа из буџета града Јагодине. Истичем да се наставља политика локалне власти да средства буџета града користе грађани и привредници, заправо они који тај буџет и пуне”, рекла је Гордана Јовановић, начелница буџета у Скупштини града Јагодине.

Привредници захтев за кредит могу да подносе банкама које су испуниле услове у складу са спроведеним јавним позивом, а то су: Комерцијална банка, „АИК“ банка, „Банка Интеза“ и „Сосијете Женерал“ банка.

Коментари
0
73

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 3 * 7 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже