најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

26.Јун 2018
Подељени пакети помоћи за социјално угрожену децу

Око 200 деце из 50 социјално угрожених породица са територије града Јагодине добило је пакете помоћи преко Центра за социјални рад, а захваљујући средствима Скупштине града. Подели помоћи, присуствовала је и заменица градоначелника Јагодине Снежана Вукашиновић. Она је казала да је за доделу ове помоћи социјално угроженој деци Скупштина града Јагодине издвојила 500.000 динара.
„Познато је да наша локална самоуправа подржава породице и афирмише  породичне вредности па тако ова акција иде у прилог томе“, истакла је Снежана Вукашиновић.
Директорка Центра за социјални рад у Јагодини Бисерка Јаковљевић изјавила је да су све породице корисници Центра за социјални рад и имају троје и више деце.
„У овим пакетима се налази гардероба за децу. То су ствари које су прилагођене садашњим сезонским условима. Водили смо рачуна да им гардероба одговара по величини и по полу, звали смо родитеље телефоном да их питамо за узраст деце. Трудили смо се да то буду квалитетне ствари. На овај начин град се брине о најмлађима и даје подршку породицама са више деце у циљу повећања наталитета. Вероватно ћемо имати сличне акције и у будућности“, рекла је Бисерка Јаковљевић. Директорка Центра за социјални рад је подсетила да град брине и о свим ђацима тако што обезбеђује бесплатно летовање у Црној Гори и Грчкој за ученике четвртог и осмог основне и свршене средњошколце.
„Породица није увек у могућности да припреми децу за море и обезбеди им гардеробу тако да ће им ова помоћ користи“, нагласила је Бисерка Јаковљевић.
На евиденцији Центра за социјални рад у Јагодини има око 3.000 породица које су корисници социјалне помоћи, а овога пута приоритет су имале породице са троје и више деце.

Галерија фотографија

Коментари
0
96

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 2 * 0 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже