најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

25.Јун 2018
Одржана 19.седница Скупштине града Јагодине

У Јагодини је одржана 19.седница Скупштине града на којој су све тачке усвојене једногласно. Седницом је председавао председник Скупштине Драган Марковић Палма.
Одборници су најпре усвојили предлог одлуке о завршном рачуну буџета града за 2017.годину. Како се наводи у извештају, укупно остварени приходи и примања буџета града Јагодине у 2017.години износе 2.297.759.126 динара и у односу на план остварени су са 81,59 одсто. У сличном проценту остварени су и расходи буџета града у 2017.години, тачније 81,97 одсто у односу на план. Највећи део расхода у износу од 896.514.411 динара односи се на област друштвених делатности, а то су образовање, култура, физичка култура, дечија и социјална заштита.
Између осталог, одборници су усвојили одлуку о покретању иницијативе за унапређење заједничке сарадње јединица локалне самоуправе Поморавског округа, односно града Јагодине и општина Ћуприја, Параћин, Рековац, Деспотовац и Свилајнац. Како се наводи у материјалу, будућа сарадња ових градова ће се базирати на размени искустава, заједничком финансирању пројеката од општег интереса, као и успостављања бољих привредних, социјалних и културних веза. А све у циљу унапређења квалитета живота становника свих градова Поморавског округа.
Одборници су усвојили и предлог одлуке о плаћању доприноса за пензијско и инвалидско осигурање и доприноса за здравствено осигурање за лица која самостално обављају уметничку или другу делатност у области културе. Како се наводи у одлуци, Градска управа за друштвене делатности објављује на званичној интернет презентацији града Јагодине јавни позив који траје од 1. до 15.октобра. Лица која се приваљују морају да испуне критеријуме прописане у одлуци.
На седници су усвојени и предлози решења о давању сагласности на измене финансијских планова за 2018.годину Завичајног музеја, Предшколске установе ,,Пионир“ и Народне библиотеке ,,Радислав Никчевић“ у Јагодини.

Галерија фотографија

Коментари
0
111

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 6 + 4 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже