најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

10.Јун 2018
Јагодински доктори и медицински радници посетили болницу у Катарини

У оквиру посете привредно политичке делегације Паралији, а у организацији Скупштине града Јагодине, доктори и медицински радници Опште болнице и Дома здравља посетили су болницу у месту Катарина. Ова болница је саграђена 2010.године, и према речима наших здравствених радника је добро конципирана, са пространим и широким ходницима и свом потребном инфраструктуром, што олакшава свакодневни посао и све потребне интервенције.

У сали за семинаре болнице у Катарини, јагодинским здравственим радницима се обратио директор ове установе, доктор Мистридис.Занимљиво је истаћи да је током четрдесетоминутног разговора наших лекара и нашег медицинског особља са доктором Мастридисом, преводилац била Снежана Филиповић, такође доктор која ради у овој болници, удата је за Грка и у Грчкој живи преко тридесет пет година.Током разговора размењена су искуства и указано на заједничке проблеме који оптерећују и грчко и српско здравство.Као један од највећих проблема нотиран је хронични одлив стручних кадрова, што у најскоријој будућности може постати велики и готово нерешив проблем.

Директор болнице у Катарини, доктор Мастридис је изнео податак, да није попуњена ни минимална квота по питању лекара, односно да је та доња граница, по питању броја лекара попуњена свега 70 одсто, што значи да има тридесет одсто непопуњених, а предвишених радних места за лекаре.

„Велика ми је част што сте одабрали баш нашу болницу да посетите и што сте дошли у тако великом броју. Добро је да можемо да разменимо искуства и проблеме са којима се сусрећемо у свакодневном пословању. Такође, жеља нам је да чујемо и вас, да се упознамо с вашим радом, здравственим системом Србије и вашим проблемима, јер заједничким снагама и разменом искустава неке ствари можемо да унапредимо, а проблеме сведемо на прихватљив ниво“, рекао је доктор Мистридис.

Након разговора наших лекара и медицинских радника са грчким домаћинима, уследио је обилазак велелепног здања болнице у Катарини. Импресије јагодинских здравствених радника након обиласка неколико одељења болнице у Катарини, била су више него позитивна.Такође, сви они су изразили велику захвалност јагодинској локалној самоуправи, која им омогућује да обилазе здравствене центре широм Европе, што је од великог значаја за стицање разних искустава у области здравства.

Галерија фотографија

Видео галерија

Коментари
0
101

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 9 - 0 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже