најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

04.Јун 2018
Одржана 18.седница Скупштине града Јагодине

На 18.седници Скупштине града Јагодине све тачке дневног реда  усвојене су једногласно.
Одборници су, између осталог, усвојили предлоге аката из области буџета, а који се тичу ребаланса буџета и одлуке о условима и начину субвенционисања камата на кредите намењене развоју привредних предузећа у Јагодини током ове године. Једна од значајнијих тачака је споразум о сарадњи између града Јагодине и Правног факултета Универзитета у Нишу.
Председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма је на крају седнице информисао одборнике о путовању делегације из Јагодине у Грчку.
„У Паралију водимо 350 људи од 7. до 11. јуна. За путовање смо обезбедили донаторе и ни један динар се не плаћа из буџета. Делегацију ће чинити привредници, здравствени радници који ће обићи болницу, васпитачи који ће обићи неки вртић, рукометашице Јагодине које су први пут у историји освојиле прво место и постале прваци Србије, чланови КУД-ова из Глоговца, Милошева и Дубоке који су освојили прва три места на Сусретима села. Први пут водимо свештенике који ће обићи неке од грчких манастира у Катерији и Паралији. У делегацији ће бити студенти, пензионери и голубари. Тамо ћемо имати неколико одвојених сусрета са представницима грчких власти, имаћемо састанак са гувернером централне Македоније и још неколико састанака у Солуну“, рекао је Марковић.
У Паралији ће бити отворена канцеларија Јединствене Србије, четврту годину за редом. Задатак ове канцеларије није да се бави политиком већ да помаже грађанима који су на одмору а имају неки проблем тамо.
Марковић је прокоментарисао и велики годишњи мото скуп клуба Анђели пакла који је одржан у Јагодини.
„Ја сам рекао да су то ,,Анђели пријатељства“. Више од 3.300 бајкера страних држављана је боравило у Јагодини неколико дана без иједног инцидента. Сви су задовољни, и бајкери и грађани Јагодине и власници хотела и ресторана. Показало се да су сумње које су постојале да ће се нешто догодити, биле неоправдане. Бајкери су обележили 70 година постојања и за тај јубилеј су изабрали баш Јагодину. Зашто? Зато што се име Јагодине помиње у целом свету када је у питању развој туризма и економије. Захвалио бих се полицији која је професионално одрадила свој посао. Бајкери нису направили ни један прекршај ни у саобраћају, а није било ни ремећења јавног реда и мира. Ми смо послали добру слику у свет. О Јагодини ће се причати у целом свету. Више милиона корисника друштвених мрежа ће видети снимке са мото скупа“, рекао је Марковић.
Марковић је истакао да је организовање оваквног скупа био велики изазов.
„Ми смо за организацију добили сагласност од врха државе. Значи ништа не радимо без сагласности државе. Рекли су да је то велика одговорност и ја сам преузео одговорност. Могу вам рећи да сам презадовољан како је све прошло“, казао је Марковић.
Градоначелник Јагододине Ратко Стевановић и шеф одборничке групе Српске напредне странке у Скупштини града Никола Радосављевић позитивно су оценили мото скуп.
„Јагодина је позната по својој изузетној туристичкој понуди. Годинама нас посећују туристи, и дневно овде од априла до октобра буде по 3.000 људи. И увек све протекне мирно и безбедно. Годинама град организује Међунродни кик бокс меч у Кончареву коме присуствује око 20.000 људи и никада није било инцидената. Тако је било и приликом одржавања мото скупа. Показало се да су ти људи прави туристи, да су дошли да се друже и читав скуп је протекао мирно и достојанство. То показује да је Јагодина безбедан и гостопримљив град“, поручио је Стевановић.
Никола Радосављевић је изјавио да су Јагодина и Србија добили преко 3.000 нових амбасадора.
„Бајкери ће слику из Јагодине, њихове импресије и дружење да пренесу целом свету и показати да је то био одличан скуп, одлично дружење, да није било ни једног инцидента и да су сви задовољни“, истакао је Радосављевић.
Он је још додао да Јагодина мисли о будућности младих људи па је тако на седници усвојена одлука о сарадњи града са Правним факултетом из Ниша.
На седници Скупштине града Јагодине усвојен је и предлог програма мера подршке за спровођење пољопривредне политике и руралног развоја, као и предлог оперативног плана за одбрану од поплава за воде другог реда на територији града током ове године.

Галерија фотографија

Коментари
0
115

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 7 - 5 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже