најактуелније:

Бесплатно студијско путовањ у Беч у организацији града Јагодине од 4. до 6. марта 2019.године за студенте, пријаву можете преузети са сајта града Јагодине и скенирано послати на studenti.jagodina@gmail.com или донети лично у канцеларију 21 у Скупштини града Јагодина. Почетак пријављивања 21.јануар, а рок за подношење пријаве је 20.фебруар 2019. до 15 часова. |

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

22.Мај 2018
Новo возилo за ЈП „Стандард“ у Јагодини

Јавно комунално предузеће „Стандард“ из Јагодине добило је ново возило за интервенције. То возило је део донације Немачке развојне банке у оквиру пројекта побољшања водоснабдевања. Вредност пројекта је 4,5 милиона евра, док је вредност донација 1,5 милиона евра. Захваљујући овом кредитном споразуму, Јагодина је заменила дотрајале азбестне новим, еколошким цевима. Такође, повећан је капацитет воде, тако да сад грађани Јагодине пију здраву воду које има довољно чак и у летњим месецима.

„Локална самоуправа, предвођена председником Скупштине Драганом Марковићем Палмом, систематски је предузимала мере како би грађанима обезбедила дугорочно и природно снабдевање водом овог града. Ради реализације овог опредељења кредитном линијом код Немачке развојне банке, са минималном каматом и периодом отплате од 12 година и донацијом од 1,5 милиона евра, урађено је и реконструисано доста тога. Реконструисано је ово извориште, постављено је ново пумпно постројење, нови бунари, нова трафо станица, ново постројење дизел агрегата за непрекидно напајање електричном енергијом у чему смо протеклих година имали значајне проблеме. Постављено је и ново компјутерско надгледање целокупне производње и потрошње воде на овом изворишту. Ради бољег преноса воде, према граду је урађен и нови магистрални цевовод који повезује извориште са резервоарима на Ђурђевом брду. Раније, на Ђурђевом брду имали смо резервоар са 5000 кубика воде који је омогућавао Јагодини неколико сати снабдевања водом у случају неког квара. Изградњом још једног новог резервоара од 10 хиљада кубика, ми смо омогућили да град несметано користи воду више од 12 сати док се не успостави нови режим снабдевања водом. Такође, ради смањења губитака воде, али и поправке самог цевовода урађен је и магистрални цевовод прстен око града дужине од 12 километара. Урадили смо и нове препумпне станице у Винорача, код болнице и у Мајуру. Поред овога што смо урадили, кроз нове донације које је дала Немачка развојна банка добијен је и један нови камион за одржавање и чишћење канализације. Затим, имамо и опрему за испитивање цурења што је јако битно, јер имамо доста неких старих мрежа. Такође, направљена су и три мања камиона за одржавање. Овај аутомобил је такође део те донације који ће служити мајсторима из Јавног предузећа да брже и лакше отклањају кварове. Ми ћемо наставити са даљим радом на бољем и квалитетнијем водоснабдевању грађана. Они ће бити осигурани и дугорочно ће им бити обезбеђена квалитетна пијаћа вода. Грађани Јагодине могу да буду спокојни, да нормално користе воду као што су је и до сада користили. Апелујем на грађане и привреднике да воду користе рационално, да штеде, да користе, да воде рачуна о животној средини, да околину са водом и извориштима не загађујемо, да чувамо реке и бунаре, јер то је оно што ће обезбедити бољу и сигурнију будућност генерацијама које долазе”, рекао је Ратко Стевановић, градоначелник Јагодине.

Захваљујући новим бунарима, Јагодини је на располагању 300 литара воде у секунди, грађани Јагодине дневно потроше око 180 литара воде.

Галерија фотографија

Коментари
0
140

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 2 * 4 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже