најактуелније:

Бесплатно студијско путовањ у Беч у организацији града Јагодине од 4. до 6. марта 2019.године за студенте, пријаву можете преузети са сајта града Јагодине и скенирано послати на studenti.jagodina@gmail.com или донети лично у канцеларију 21 у Скупштини града Јагодина. Почетак пријављивања 21.јануар, а рок за подношење пријаве је 20.фебруар 2019. до 15 часова. |

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

21.Мај 2018
Одржан традиционални матурски плес у центру Јагодине

Традиционални матурски плес јагодинских основаца и средњошколаца, познатији и као кадрил, одржан је протеклог петка на градском тргу у Јагодини. Ова манифестација подразумева да сви свршени средњошколци, како из Србије, тако и из осталих градова Европе, у исто време плешу исту кореографију уз композицију „Слепи миш“ Јохана Штрауса.Учествовало је више од 700 свршених основаца и средњошколаца, који су месецима уназад своје плесне кораке вежбали и довели их до перфекције. Организатор плеса у Јагодини био је плесни клуб „Ла луна“ из овог града, на челу са својим председником Небојшом Славковићем, који је уз помоћ професора физичког васпитања са омладинцима увежбавао плесне кораке.

Све присутне матуранте, пред почетак плеса, поздравила је и Снежана Вукашиновић,заменица градоначелника Јагодине.

„Током протекле школске године, многи од вас су се такмичили из различитих области и постигли врхунске резултате. На тај начин сте афирмисали себе, своје школе и свој град на најбољи могући начин и тако показали колико га волите. Хвала вам на томе и наставите тако. Свршени основци имају прилику да остану у Јагодини и да заврше средње образовање, с обзиром на то да Јагодина има велики број средњих школа. Матуранти средњих школа такође имају прилику да студирају у Јагодини. Са задовољством вас обавештавам да ће од јесени у Јагодини бити отворено и одељење Правног факултета из Ниша, тако да ћете моћи овде да студирате право и да постанете дипломирани правници у нашем граду“, рекла је том приликом Вукашиновић и најавила одлазак основаца и средњошколаца на море и овог лета, о трошку Скупштине града Јагодине.

Организатор матурског плеса, Небојша Славковић је изразио задовољство због још једног успешно организованог кадрила у Јагодини. „Ова лепа манифестација траје доста дуго, од 2007. године. Ово је најлепши начин да свршеним основцима и средњошколцима пожелимо све најбоље у даљем школовању. Једини смо град у Србији где су укључени и матуранти основних школа. У Србији плеше скоро осам хиљада матураната, а заједно плешемо и са матурантима из других држава као што су: Словенија, Чешка, Словачка, Мађарска, Бугарска, Хрватска, Црна Гора, Босна и Херцеговина и Македонија“, рекао је Славковић том приликом.

После кадрила, матуранти су традиционално заиграли и српско коло.Генерални покровитељ манифестације је Скупштина града Јагодине као и јагодински Спортски савез, који је помогао око опреме за матуранте.

Галерија фотографија

Коментари
0
137

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 10 + 6 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже