најактуелније:

Бесплатно студијско путовањ у Беч у организацији града Јагодине од 4. до 6. марта 2019.године за студенте, пријаву можете преузети са сајта града Јагодине и скенирано послати на studenti.jagodina@gmail.com или донети лично у канцеларију 21 у Скупштини града Јагодина. Почетак пријављивања 21.јануар, а рок за подношење пријаве је 20.фебруар 2019. до 15 часова. |

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

18.Мај 2018
Другог дана посете Бечу делегација из Јагодине на састанку у компанији PORR

Председник Скупштине града Јагодина и Јединствене Србије Драган Марковић Палма са члановима делегације посетио је компанију PORR у Бечу и том приликом покренули питање решавање проблема депонија који је присутан у свим деловима Србије. У седишту компаније PORR у Бечу, која запошљава 20 000 радника у целом свету и има годишњи промет од 5.000.000.000 евра, боравили су народни посланици Скупштине Србије из посланичке групе Јединствене Србије. Њих је примио заменик генералног директора PORR-а, ЖељкоВоцинкић, који је задужен за регион бивше Југославије, а самим тим и Србије. Компанија PORR бави се свим грађевинским пословима, високоградњом и нискоградњом, а европски је лидер у одлагању и рециклажи отпада. Од 2006. године је присутна у Јагодини и Лесковцу.

„Јединствена Србија се залаже да Србија што пре постане члан Европске уније. На европском путу наш проблем број један је Косово и Метохија,али ће проблем број два бити екологија и ако не решимо у целој Србији да сви градови и општине имају депоније по највишим стандардима,нећемо моћи да постанемо члан Европске уније”, рекао је Драган Марковић Палма у разговору у компанији PORR у Бечу.

„PORR је присутан у Јагодини од 2006. године и они су препознали Јагодину као први град у Србији и ми смо решили проблем одлагања и рециклаже отпада по највишим европским стандардима, али сматрам да ова компанија може више да ради на територији целе Србије. Ја предлажем компанији ПОРР и да у Јагодини, пошто се бави и грађевинским пословима, направи једну производну халу величине између 5 и 7.000 квадрата, јер ми у Јагодини најмање једном месечно имамо заинтересоване инвеститоре који траже готове хале да би одмах почели да раде. Од града Јагодине добићете све што су добили и остали инвеститори, који већ раде у нашој Индустријској зони, а то су земљиште и комуналије. И ја позивам компанију PORR да инвестира у целој Србији. Они су имали проблеме у неким деловима света са својим капиталом, као што је Блиски исток и Азија, али капитал се улаже тамо где постоји сигурност, а у Србији постоји и политичка стабилност и економска сигурност и мир и Србија је земља где је ваш капитал сигуран“, рекао је Марковић свом домаћину и нагласио да је Јагодина једини град на свету где у сваком селу има гас и да у сваком селу постоје канте за смеће испред сваке пете куће, те да Јагодина не одлаже свој отпад у реке, као што је то случај у другим срединама у Србији.

Народни посланик Јединствене Србије из Врњачке Банке Војислав Вујић рекао је да је Врњачка Бања од туристичког места прве категорије постала озбиљан загађивач животне средине, те да има нерешено питање одлагања смећа, а и канализација је, како је рекао, решена на врло малом простору.

„Ако нешто по овом питању под хитно не урадимо, нећемо више бити туристичко место прве категорије“, рекао је Вујић. Народни посланик Јединствене Србије из Краљева Марија Јевђић изјавила је да је изградња регионалне депоније за тај део Србије хитан проблем. Народни посланик Јединствене Србије из Крагујевца Ђорђе Косанић, нагласио је да град Крагујевац са 200.000 становника нема адекватну депонију, а, како је казао, то што има је еколошка бомба и то најбоље знају грађани који живе поред тих привремених и дивљих депонија.

Народни посланик Јединствене Србјије из Александровца Јелена Вујић оценила је да је Расинском округу преко потребна регионална депонија. „Ради се о округу где је копаонички регион, као и планине Гоч и Јастребац и ми после завршетка зимске сезоне имамо велики проблем са отпадом и то је алармантно. Не ради се само о одлагању отпада у реке већ и о паљењу смећа“ , истакла је Вујић.

Сви они позвали су компанију PORR да дођу у Скупштину Републике Србије као и у њхове средине ради договора о сарадњи на решавању неведених проблема.

„Наша искуства из Јагодине су одлична и нашој сарадњи могу дати највишу оцену. Од првог дана од када сам дошао у Јагодину све функционише беспрекорно и проблема нема. Ако их има решавамо их на дневном нивоу. Морам да вам кажем да је руковођење отпадом веома битна ствар, пре свега за здравље људи. Ми смо спремни да проширимо сарадњу на територију целе Србије и стојимо вам на располагању“, рекао је Воцинкић.

Галерија фотографија

Коментари
0
92

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 9 - 5 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже