најактуелније:

У циљу развоја и унапређeња пољопривредне производње, Скупштина града Јагодине је пољопривредним произвођачима из Јагодине, омогућила коришћење бескаматних кредита код Комерцијалне банке а.д. и Банке Интеса а.д.. Укупне трошкове камате и обраде кредитног захтева, сносиће град Јагодина. | Скупштина града Јагодине, расписује конкурс за радно место менаџер у локалној самоуправи града Јагодина. Услов је да кандидат има минимум VI степен стручне спреме и обавезно знање енглеског језика. Ваш CV са фотографијом можете слати на e-mail адресу kabinet.jagodina@gmail.com | Скупштина града Јагодине је у циљу развоја привреде, омогућила привредним субјектима који своју делатност обављају на територији града Јагодине коришћење краткорочних кредита код Комерцијалне банке а.д., АИК банке а.д., Банке Интеса а.д. и Societe General банке, за које ће се трошкови камате плаћати из буџета града Јагодине. |

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

10.Мај 2018
Организован превоз грађана Јагодине до клиника у Београду

Град Јагодина је једини град у Србији који за све грађане, који имају одређене здравствене проблеме, организује бесплатан превоз до већих клиничких центара. Трошкове превоза сноси Скупштина града Јагодине, те се овај јединствени социјални програм успешно спроводи већ 14 година, а према речима Снежане Вукашиновић, заменице градоначелника Јагодине, потребе грађана су увек на првом месту:
„Бесплатан превоз грађана је прва бенефиција коју је локална самоуправа доласком на власт омогућила својим грађанима. То траје и данас. То је једна од бенефиција која је и најкоришћенија. Нема породице која је по неком основу није искористила. Најзначајнији вид бесплатног превоза је свакако превоз до Београда за грађане који морају због прегледа да иду у Београд. По педесеторо путника свакодневно путује до клиника у Београду и бивају враћани поподне. Превоз је значајан и са тог аспекта зато што људи не познају Београд, а овај превоз им омогућује да директно дођу до својих клиника. Бесплатан превоз користе и труднице и деца, али они иду аутомобилима, пре свега због удобности“, рекла је Вукашиновић између осталог.
До клиника у Београду, у раним јутарњим часовима, кренуло је 50 пацијената, који нису крили задовољство због овог социјалног програма Скупштине града Јагодине:
„Одлазим сваког месеца на очну клинику на замену терапијских сочива. То ми много значи зато што не морам да идем до аутобуске станице, а и обезбеђен ми је повратак“, рекла је Слободанка Веселиновић из Јагодине.
„На клинички центар идем због контроле вида. Више пута сам ишао на овај начин и никада није било проблема. Одвезу те, врате те, не плаћа се и то ми пуно значи“ рекао је Слађан Петронијевић из Рајкинца.
„Болесна сам и овај одлазак до Београда ми много значи. Свака част оном ко је ово обезбедио“ рекла је Лидија Станојковић из Јагодине.
„Овај превоз ми много значи зато што не би имали новца да платимо превоз аутобусом и да купимо лекове“ рекла је Славица Радојевић из Драгошевца.
Поред људи који због здравствених проблема морају да иду у Београд, бесплатан превоз могу да користе још и: грађани Јагодине старији од 65 година, ученици основних школа до својих матичних школа, ученици са сеоских подручја чије школе нису у њиховом селу. Такође, право на превоз имају и студенти који студирају у Јагодини или ван Јагодине. Када долазе у град на предавања, имају право на бесплатан превоз од свог места становања.
Одлуком Скупштине града Јагодине која је донесена 2016. године, оболели од малигних болести имају право на једнократну новчану помоћ од 5.000 динара, док они који имају мање од 18 година имају право на помоћ од 10 хиљада динара.

Галерија фотографија

Коментари
0
116

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 6 * 10 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже