најактуелније:

У циљу развоја и унапређeња пољопривредне производње, Скупштина града Јагодине је пољопривредним произвођачима из Јагодине, омогућила коришћење бескаматних кредита код Комерцијалне банке а.д. и Банке Интеса а.д.. Укупне трошкове камате и обраде кредитног захтева, сносиће град Јагодина. | Скупштина града Јагодине, расписује конкурс за радно место менаџер у локалној самоуправи града Јагодина. Услов је да кандидат има минимум VI степен стручне спреме и обавезно знање енглеског језика. Ваш CV са фотографијом можете слати на e-mail адресу kabinet.jagodina@gmail.com | Скупштина града Јагодине је у циљу развоја привреде, омогућила привредним субјектима који своју делатност обављају на територији града Јагодине коришћење краткорочних кредита код Комерцијалне банке а.д., АИК банке а.д., Банке Интеса а.д. и Societe General банке, за које ће се трошкови камате плаћати из буџета града Јагодине. |

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

10.Мај 2018
Обележен Дан победе над фашизмом у Јагодини

Дан победе над фашизмом у Другом светском рату, 9. мај, сваке године обележава се полагањем венаца на спомен обележје палим борцима. Председник Градског одбора СУБНОР-а Јагодине, мр Дејан Танић, истакао је значај овог датума.

„Наша земља је дала огроман допринос победи над фашизмом у Другом светском рату. Ми смо по броју жртава на трећем месту у Европи. У нашем Поморављу је било више антифашистичких бораца него у читавој Француској“, рекао је Танић тим поводом.

Венци су најпре положени на гробљу палих бораца Народноослободилачког рата, затим на спомен костурницу борцима и официрима херојске Црвене армије палим октобра и новембра 1944. године у заједничким борбама против фашистичког агресора, као и на споменик палим борцима који се налази на Градском тргу у Јагодини. Присуствовао је и први секретар руске амбасаде у Србији, Михаил Круглов.

„Пре седамдесет три године, пала је последња чета фашистичких снага. Пут ка том дану је био дуг, тежак и обасут крвљу. И у овом рату као и у свим претходним, наши народи су се борили раме уз раме заједно. Било је доста жртава, али никад, као и у том рату, наши народи нису били у супротним рововима. Увек смо били заједно и то је нарочито битно сада, у ово доба, када неке стране траже да променимо историју и траже да је преиспитају. Морамо да сачувамо наше словенско православно братство и да не дозволимо никоме да то растури. Нека нам наше памћење помогне у чувању заједничке историје“, рекао је Круглов том приликом.

Полагању венаца присуствовали су и представниви Градског одбора СУБНОР-а Јагодине, потомци бораца, као и представници Српске Омладинске Културне Организације (СОКО) и Извиђачког одбора „Бошко Ђуричић“. Полагању венаца присуствовала је и Снежана Вукашиновић, заменица градоначелника Јагодине.

Галерија фотографија

Коментари
0
83

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 5 + 8 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже