најактуелније:

У циљу развоја и унапређeња пољопривредне производње, Скупштина града Јагодине је пољопривредним произвођачима из Јагодине, омогућила коришћење бескаматних кредита код Комерцијалне банке а.д. и Банке Интеса а.д.. Укупне трошкове камате и обраде кредитног захтева, сносиће град Јагодина. | Скупштина града Јагодине, расписује конкурс за радно место менаџер у локалној самоуправи града Јагодина. Услов је да кандидат има минимум VI степен стручне спреме и обавезно знање енглеског језика. Ваш CV са фотографијом можете слати на e-mail адресу kabinet.jagodina@gmail.com | Скупштина града Јагодине је у циљу развоја привреде, омогућила привредним субјектима који своју делатност обављају на територији града Јагодине коришћење краткорочних кредита код Комерцијалне банке а.д., АИК банке а.д., Банке Интеса а.д. и Societe General банке, за које ће се трошкови камате плаћати из буџета града Јагодине. |

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

05.Мај 2018
Политичка делегација Јагодине у посети Народној скупштини Републике Бугарске

У Народној скупштини Републике Бугарске у Софији, потпредседник бугарског Собрања Емил Маринов Христов примио је председника Скупштине града Јагодине Драгана Марковића Палму.
Христов и Марковић су разговарали о политичким и економским темама.
„Ми очекујемо да ће на самиту Европска унија – западни Балкан, који ће се 17.маја одржати у Софији, Бугарска подржати Србију и да ће коначно правда бити критеријум за улазак у Европску унију, а не сила. И да не буде правда већине гласова, јер је то до сада била неправда за Србију. Ниједна земља која је постала члан Европске уније није имала обавезе као Србија и још нам траже да се одрекнемо дела наше територије. Србија никада неће признати једнострано проглашену независност Косова“, рекао је Марковић свом домаћину у Софији.
„Ми верујемо премијеру Борисову и очекујемо вашу подршку. Сигуран сам да Србија чува мир и стабилност на Балкану, уз велику подршку Бугарске.Оно што је за нас и за вас веома важно је да јужни, односно руски или турски ток, уосталом није ни битно како се зове, почне да ради и да гас пролази и кроз Бугарску и кроз Србију и да обе земље и наши народи имају користи од тога“, поручио је Драган Марковић Палма потпредседнику парламента Бугарске и додао да је прошлогодишња размена између две земље била 600 милиона евра и да мора да се повећа.
Потпредседник бугарског парламента Емил Маринов Христов је у разговору са Драганом Марковићем Палмом поручио да се Бугарска према Србији односи са поштовањем и да жели да заједно са Србијом буде у срцу Европе.
„Наше две земље имају историју која је много пута прочитана. Али то је историја. Важно је да имамо будућност. Будућност не припада онима који се деле, посебно овде на Балкану. Будућност је када радимо заједно, као блиски народи и због тога је Бугарска твдо стала на страну Србије Ми се према вама односимо са поштовањем и имате нашу пуну подршку да будемо заједно у срцу Европе. Наша држава подржава вашег председника и разумну политику коју он води. Такође нам се допада како ради и ваш министар спољних послова. Премијер Борисов и цела наша влада су велики пријатељи Србије и желимо вам да успете у ономе што желите“, рекао је Христов.
Дводневна посета јагодинске привредно политичке делегације Бугарској била је веома успешна. Према Марковићевим речима, Бугарска ради слично као и Србија, односно са Русијом има веома добре односе, а са Европом као чланица Европске уније такође има добре односе.
„Ми са Бугарском треба да сарађујемо још више, и да се та сарадња спроведе и на нижи ниво, односно да се градови и општине из Србије и Бугарске међусобно обилазе и успостављају сарадњу, нарочито на економском плану“, рекао је Марковић.

Галерија фотографија

Коментари
0
68

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 0 + 2 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже