најактуелније:

У циљу развоја и унапређeња пољопривредне производње, Скупштина града Јагодине је пољопривредним произвођачима из Јагодине, омогућила коришћење бескаматних кредита код Комерцијалне банке а.д. и Банке Интеса а.д.. Укупне трошкове камате и обраде кредитног захтева, сносиће град Јагодина. | Скупштина града Јагодине, расписује конкурс за радно место менаџер у локалној самоуправи града Јагодина. Услов је да кандидат има минимум VI степен стручне спреме и обавезно знање енглеског језика. Ваш CV са фотографијом можете слати на e-mail адресу kabinet.jagodina@gmail.com | Скупштина града Јагодине је у циљу развоја привреде, омогућила привредним субјектима који своју делатност обављају на територији града Јагодине коришћење краткорочних кредита код Комерцијалне банке а.д., АИК банке а.д., Банке Интеса а.д. и Societe General банке, за које ће се трошкови камате плаћати из буџета града Јагодине. |

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

22.Април 2018
Одржана изложба наоружања Војске Републике Србије

Изложба наоружања Војске Републике Србије одржана је у суботу на платоу испред јагодинске Хале спортова „ЈАССА“. Повод за изложбу је Дан Војске Републике Србије који се обележава 23. априла широм земље.
Изложба је традиционално привукла велики број људи, а највише деце која су са великим интересовањем пратила војна лица која су им показивала војну опрему и наоружање. Представљена су радарска и рачунарска средства из ратних и војних јединица, као и лансирна рампа ракетног система „Нева“ која је ушла у историју зато што су ракете овог типа 1999. године обориле невидљиви „Ф17“ америчког ратног ваздухопловства. Приказан је био и осматрачки радар, самоходно лансирно оружје, као и мобилни центар и радар „Жирафа“ са топом „Бофорс“ из артиљеријског ратног дивизиона. Представљен је и део пешадијског наоружања: пушкомитраљези „М84“, аутоматске пушке „М70“ домаће производње и најновије аутоматске пушке „М21“ којима су опремљене јединице Војске Србије.
Догађају је присуствовао и Председник Скупштине града Јагодине, Драган Марковић Палма, који је изразио задовољство због одржавања изложбе у Јагодини. Истакао је значај војске за једну земљу, али и за Србију која посебно цени ову институцију.
„Драго ми је што наоружање Војске Србије могу да виде и деца из унутрашњости. Војска је инсутуција и мора да постоји. У последњих 15 година, Војска је најпоштованија институција у Србији поред Српске православне цркве. Увек је била са народом и уз народ. Последњих година, Србија улаже у наоружање, али то не значи да ће Србија неког да нападне или да ће неко нас да нападне. Постоји политичка стабилност у Србији, а председник Александар Вучић води добре међународне односе. Имамо добре официре и војска ради у интересу грађана Србије. Народ Србије воли војску и мислим да тако није у осталим државама“, рекао је Марковић.
Он се осврнуо и на последице бомбардовања тадашње републике Југославије 1999. године:
„Србија је војно неутрална држава и тај статус треба да задржимо у наредном временском периоду, имајући у виду да је НАТО бомбардовао Србију. Ових дана, многе државе говоре о хемијским отровима, а те велике државе се не баве Србијом. Постављам питање Америци и Великој Британији: ко је дао налог за бомбардовање Србије касетним бомбама? Због тога, сваке године све више људи оболи од рака, а свака пета жена не може да изнесе трудноћу и да роди дете. За то неко треба да сноси одговорност. Ако се ти критеријуми спроводе у неким земљама, зашто не би и у Србији. Желим да то буде тема на Савету безбедности Уједињених нација“, истакао је Марковић тог дана.
Марковић се осврнуо и на ратну ситуацију у свету, за коју сматра да је непотребна:
„Желим да Србија више никада не ратује, да нам деца не одлазе у рат, већ да у свету влада мир. Онима који заговарају рат, желим да се смире и да нас пусте да се бавимо економском разменом и да повећамо економску сарадњу. Тим државама поручујем да не бомбардују државе тако што измисле да поседују нешто, а за то немају никакве материјалне доказе, као што је случај био у Ирану, Либији и сада у Сирији. И Србија је била бомбардована због наводног Рачка, јер су тамо наводно били албански цивили, а у ниједној оптужници пред Хашких трибуналом се не помиње Рачак. То је измишљотина и тако нешто треба да престане“, поручио је Драган Марковић Палма током изложбе.
Руководилац ратног тима одговорног за организацију и реализацију „Приказа наоуражања и војне опреме“ био је помоћник команданта ратног ваздухопловства Војске Србије пуковник Драган Панић.

Галерија фотографија

Коментари
0
93

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 3 - 0 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже