најактуелније:

У циљу развоја и унапређeња пољопривредне производње, Скупштина града Јагодине је пољопривредним произвођачима из Јагодине, омогућила коришћење бескаматних кредита код Комерцијалне банке а.д. и Банке Интеса а.д.. Укупне трошкове камате и обраде кредитног захтева, сносиће град Јагодина. | Скупштина града Јагодине, расписује конкурс за радно место менаџер у локалној самоуправи града Јагодина. Услов је да кандидат има минимум VI степен стручне спреме и обавезно знање енглеског језика. Ваш CV са фотографијом можете слати на e-mail адресу kabinet.jagodina@gmail.com | Скупштина града Јагодине је у циљу развоја привреде, омогућила привредним субјектима који своју делатност обављају на територији града Јагодине коришћење краткорочних кредита код Комерцијалне банке а.д., АИК банке а.д., Банке Интеса а.д. и Societe General банке, за које ће се трошкови камате плаћати из буџета града Јагодине. |

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

20.Април 2018
Руски амбасадор у Србији Александар Чепурин посетио Јагодину

Руски амбасадор у Србији Александар Чепурин посетио је Јагодину где је разговарао са председником Скупштине града Јагодине Драганом Марковићем Палмом о актуелној политичкој ситуацији у Србији, као и могућностима за успостављање боље економске сарадње Русије и Србије, које традиционално имају добре пријатељске односе.
„Грађани Србије изузетно цене и поштују Русију и све оно што су Русија и њен председник Владимир Путин урадили за Србију. Русија се увек залагала за правду а не силу као неке државе на челу са Сједињеним Америчким Државама. Србија је једна од ретких држава на Балкану у којој постоји политичка стабилност. Србија жели сарадњу са свим земљама у окружењу и са светом, али нам је Русија у срцу и души. Нико не може да тражи од Србије да промени мишљење о Русији као што то желе неке државе и које траже да Србија уведе санкције Русији. Србија то никада неће урадити јер желимо сарадњу са Русијом“, рекао је Драган Марковић Палма.
Марковић је рекао да Јагодина жели да отвори канцеларију која ће се звати Руска кућа.
„Канцеларија ће служити за економску, културну и спортску сарадњу за територију централне Србије. Ми у Јагодини имамо велики број привредника који извозе у Русију. Желимо да информишемо руске привреднике преко те канцеларије. Запослићемо једно лице а све ће се финансирати из буџета града. Јагодина је веома важна као економски фактор у централној Србији. Ми имамо суфицит последњих година и захваљујући Јагодини буџет Републике Србије се више пуни. Тако треба да раде и други градови у Србији. Ми имамо неколико индустријских зона и хоћемо да понудимо руским инвеститорима да овде праве фабрике. Земљиште дајемо бесплатно а и држава даје одређене субвенције. Србија има најбоље услове за инвеститоре“, казао је Марковић.
Он се осврнуо на актуелну политичку ситуацију у земљи.
„Желим да укажем на неправду над Србијом не само последњих месеци већ неколико година, када је у питању Бриселски споразум јер га Албанци не поштују. Прошло је пет година како је потписан а Заједница српских општина још није формирана. Такође, видели сте шта се десило са директором Канцеларије за КиМ Ђурићем кога су ухапсили и мучили а посебних реакција великих сила није било. Захваљујући Србији на Балкану је мир. Пре неколико дана хрватска делегација је била у посети Србији. Они су напустили Београд јер је једна опозициона партија вређела ту делегацију. Та партија није у власти. Ако је то разлог, шта да каже председник Србије Александар Вучић који је нападнут у Хрватској а није прекинуо посету“, рекао је Марковић.
Он се захвалио амбасадору и руском председнику за сву помоћ коју пружају Србији.
„Сигуран сам да Русија држи мир и стабилност у свету, а то може само држава која је војно моћна и има политичку стабилност. Цео свет данас гледа у Русију и у Путина“ – истакао је Марковић.
Амбасадор Русије Александар Чепурин је рекао да радо долази у Јагодину и истакао је добру сарадњу са руководством града. Такође је изразио наду да ће убудуће та сарадња бити још боља.
„Треба да предузмемо мере у правцу економског и социјалног развоја Русије и Србије. Мислим да наше две земље имају могућности да направе корак унапред у том правцу. Веома је важна наша сарадња са Србијом и Јагодином. Поздрављам идеју да се отвори Руска кућа у Јагодини. Надам се да ће економски развој бити темељ активности те канцеларије“, рекао је Чепурин.
Он је казао да ће се у Русији 7.маја одржати инаугурација председника Владимира Путина, а затим ће бити формирана влада за наредних шест година. Такође је нагласио да нова влада има велике социјалне и економске задатке.
Чепурин је рекао да 14.јуна почиње Светско првенство у фудбалу у Русији и поводом тога Драгану Марковићу Палми је поклонио ,,мајицу мира“ са заставама Србије и Русије. Он је пожелео успеха и Србији и Русији на шампионату, док је Марковић пожелео да се репрезентације две земље нађу у финалу, а да победи бољи. Он је амбасадору поклонио плакету града Јагодине.
Састанку су присуствовали и градоначелник Јагодине Ратко Стевановић и начелник Поморавског округа Горан Милосављевић.
Након конференције за новинаре, руски амбасадор је у пратњи Драгана Марковића Палме и његових сарадника, обишао туристички комплекс у Јагодини. Најпре Музеј воштаних фигура где се налази фигура руског председника Владимира Путина која привлачи највећу пажњу туриста. Амбасадор је посетио и Зоолошки врт, као и излетиште Поток са највећим вештачким водопадом на Балкану. Он је казао да је излетиште Поток видео пре годину дана али да је сада овај парк постао још лепши. Такође је, каже, одушевљен Путиновом фигуром у Музеју воштаних фигура поред које се радо фотографисао заједно са Драганом Марковићем Палмом. Амбасадор Чепурин је изразио наду да ће убудуће чешће посећивати Јагодину.

Галерија фотографија

Коментари
0
95

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 9 - 5 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже