најактуелније:

У циљу развоја и унапређeња пољопривредне производње, Скупштина града Јагодине је пољопривредним произвођачима из Јагодине, омогућила коришћење бескаматних кредита код Комерцијалне банке а.д. и Банке Интеса а.д.. Укупне трошкове камате и обраде кредитног захтева, сносиће град Јагодина. | Скупштина града Јагодине, расписује конкурс за радно место менаџер у локалној самоуправи града Јагодина. Услов је да кандидат има минимум VI степен стручне спреме и обавезно знање енглеског језика. Ваш CV са фотографијом можете слати на e-mail адресу kabinet.jagodina@gmail.com | Скупштина града Јагодине је у циљу развоја привреде, омогућила привредним субјектима који своју делатност обављају на територији града Јагодине коришћење краткорочних кредита код Комерцијалне банке а.д., АИК банке а.д., Банке Интеса а.д. и Societe General банке, за које ће се трошкови камате плаћати из буџета града Јагодине. |

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

10.Април 2018
Васкрсење празник над празницима

Владика шумадијски господин Јован је на Васкрс у јагодинској цркви Светих апостола Петра и Павла, у присуству свештенства, градоначелника Јагодине Ратка Стевановића и верника, служио вечерњу службу.

Владика Јован је, у својој беседи, рекао да је васкрсење господа Исуса Христа потиснуло сва друга дела и чуда и као неизмерна вредност постало је центар хришћанства.

„Васкрсење господа Исуса Христа из мртвих јесте централни догађај спасења људског рода. Васкрсењем из гроба, Спаситељ је објавио победу над смрћу-последњим непријатељем свих људи. Човекољубиви Господ, који је ради нас људи примио распеће и смрт, примио нас је да будемо учесници победе над смрћу. Људска природа у богочовеку Христу примила је смрт, али је та иста природа васкрсла и однела над њом победу. Тријумф који је Господ извојевао у телу донео је слободу од пропадљивости свим људима и ту слободу већ овде уживамо кроз васкрсење Спаситеља нашег. Господ Христос је својим светим телом окусио смрт да би уништењем трулежности сила васкрсења пренела на сав људски род“, рекао је владика Јован.

Васксење Христово је празник над празницима зато што најдубље одређује живот цркве. Након службе, владика Јован је изабрао најлепше осликана васкршња јаја која су украшавала деца јагодинских основних школа. Прво место припало је Душану Димитријевићу, друго Марији Младеновић и треће Николини Станисављевић.

Првонаграђени су као награду добили велике иконе, а остала деца, пошто је владика рекао да су сви победници, такође су добила пригодне поклоне -мале иконе.

Галерија фотографија

Коментари
0
78

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 10 - 2 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже