најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

11.Март 2018
Одржан кик бокс спектакл у Јагодини

На недавно одржаном кик бокс спектаклу у Спортској хали Јасса у Јагодини  кик боксери Палминих тигрова, Александар Коновалов ефектно  је одбранио титулу светског првака, а Немања Пантелић је освојио титулу професионалног првака Европе. Коновалов је бацио на под Португалца Коимбу после непун минут борбе, док је Немања Пантелић у исцпљујућој борби савладао Италијана Мариа Наниа, једногласном одлуком судија. У Јагодини је успешан био и деби Вељка Ражнатовића у професионалном боксу који је Бугарина Јорданова приморао на предају у другој рунди. Такође, остварена је доминација кик боксера Палминих тигрова и у уводним бробама и убедљиве победе.

Драган Марковић Палма, оснивач и председнмик Кик бокс клуба ,,Палмини тигрови" и председник Скупштине града Јагодине био је презадовољан учинком тренутно најбољих играча.

„Ја, прво да вам кажем, нисмам очекивао овако ефикасне борбе. Најпре желео бих да честитам Аци Коновалову, тешко је доћи до врха, а још теже остати на врху. Аца већ дуго траје у аматерској и професионалној кокнуренцији. Пре две недеље постао је првак у боксу, сви су тада говорили да он нема шансе у боксу, али видело се да Аца има урођени таленат и да има срце. А када имате таленат и срце, а притом и добро радите и тренирате онда се јави и успех. Немања је такође дао све од себе, имао је много тешког и прљавог противника који га је све време држао, али Немања је успео да постане првак Европе. Кик бокс клуб Палмини тигрови је формиран 1994. године и није се десило да у једном дану освоји две професионалне титула, такође је ово велики дан за Србију, велики дан за наш град, велики да за моје кик боксере и оно што је најважније све грађане. Сигуран сам да Јагодина има најбоље услове за све спортове. Ја сам оснивач Кик бокс клуба ,,Палмини тигрови" и нисам неко ко само брине о том клубу. Чак  ни један динар из буџета, од када сам ја постао функционер града, не иде Кик бокс клубу Палмини тигрови. Видело се да град Јагодина воли и бокс, хала је била пуна  када је било првенство Србије у боксу. Данас на кик боксу препуна спортска хала. Јагодина је град спорта, људи воле борилачке спортове. Не знам шта је остало Аци, да проба у теквондоу или пливању, а сигурна сам, како је он упоран, да би и у тим спортовима постигао високе резулате. Зашто је оволико људи задовољно када су добре борбе и хале пуне. Задовољство грађана Србије је мало боље, а када је тако онда су и хале пуне и постижу се добри резултати. Држава води рачина о репрезентативцима који постижу успехе на међународној сцени. Нажалост, кик бокс није олимпијски спорт. Да је олимпијски спопрт Србија би имала најмање пет,шест олмпијских медаља али пошто кик бокс није олимпијски спорт Аца ће  се паралелно бавити и боксом и кик боксом, а кроз две-три године Јагодина и Србија ће имати једну олимпијску медаљу, после дуго година, у боксу, а ту медаљу ће освојити наш Коновалов. Ја ћу му обезбедуити тренера из Русије, да ради са њим. Јер Русија је база бокса има најбоље боксере и стручњаке. Тако да Ацу чека велики посао у наредном приоду, велике обавезе, јер од њега се много очекује“, рекао је Палма.

Председник Драган Марковић се осврнуо и на неспортски гест Коимбре после мерења.

„Нико није очекивао да ће Аца борбу  завршити у првој рунди. На мерењу његов противник није се спортски понашао, ставио је чело на Ацино чело, а познато је да ми овде не волимо да то раде два мушкарца. Аца је то стоички издражао и вартио му то спортским понашањем у рингу“, рекао је Драган Марковић Палма.

Председник КБК ,,Пламини тигрови" се осврнуо на наступ Вељка Ражнатовића, сина Светлане Цеце Ражнатовић.

„Желим посебно да честитам Вељку Ражнатовићу. Њему је ово била четврта борба у боску, а прва профи. Завршио је први профи меч у другој рунди и ми можемо да се надамо да ће Вељко Ражнатовић бити српска нада у боксу. Желим да му честитам и очекујем да ће веома брзо бори за титилу професионалног првака у боксу“, закључио је Дрган Марковић Палма.

На значај победа Коновалова и Пантелића не само за Јагодину веч и целу Србију указао је Ивица Дачић, стални гост на кик бокс спектаклима уназад десетак година.

„Ово је велика ствар за нашу земљу а нарачито и за Јагодину. Одбрањена је титула професионалног првака света, а Јагодина је од вечерас богатија и за професионалног првака Европе. То је потврда једног систематског рада који ове траје већ годинама и ја заиста могу само да честитам и Коновалову и Немањи Пантелићу. Нису ово лаке победе, без обзира на то што је победа Коновалова у првој рунди. Треба бити довољно кавлитетан да можеш да победиш у првој рунди. Победа Коновалова односно начин на које је то урадио требало би да буде за ТВ шпице како се срцем долази до победе. Ја мислим да сви који су били овде могу да буду презадовољни оним што су видели“, рекао је Ивица Дачић.

Александар Коновалов, кик боксер Палминих тигрова, ефектно је одбранио титулу професионалног првака света у лоу кику у дисициплини до 64,5 кг. Нови-стари првак света је за нешто мење од једног минута “почистио„ са ринга Витора Коимбру из Португала. Шампионмски појас, трећи по реду, Коновалову је уручио Миодраг Јотић, директор репрезентације Србије у кик боксу.

„Мој вечерашњи противник се јуче на мерењу понашао неспортски, само ме је на тај начин најутио. Видели сте као је прошао, пао је после свега непун минут. Захвалио бих се публици која је дошла у оволиком броју да подржи моје другаре и Немању Пантелића, у броби за европеску тигтулу и мене у одбрани светске титуле. Посебно се захваљујем господину Драгану Марковићу Палми што нам је омогућио да имамо веома добре услове за рад и напредак. Пре две недеља био сам првак Србије у боксу, вечерас сма одбранио светски трон у кик боксу. Толико од мене.“, рекао је после величанставне победе Александар Коновалов.

На питање да ли је очекивао експресну победу Коновалов је одговорио: „Искрен да будем нисам очекивао да ћу посао да завршим овако брзо. Међутим, неспортским потезом после мерења и додира чело у чело Коимбра ме је само наљутио, а видели сте како је прошао.“ И други кик боксер Палминих тигрова Немања Пантелић стигао је до титуле професионалног првака Европе у кик боксу К1, у дисциоплини до 78,1 кг. Пантелић је одлуком судија 3:0 победио Италијана Мариа Нанија после исцрпљујуће борбе у пет рунди.

„Имао сам вечерас тежак меч. Али, сам успео ношен подршком са трибина да оставрим мој највећи успех у досадашњој каријери. Мој противник је био изузетно прљав борац који ме је све време држао. Ипак, после тешке и исцрпљујуће борбе дошао сам до велике победе и шампионског појаса, рекао је после велике борбе и победе Немања Пантелић. Шампионски појас Немањи Пантелићу уручио је Невен Дондур, селектор Кик репрезентације Србије.

Кик бокс спектаклу већ по традицији присуствовали чланови Владе Републике Србије као и многи амбасадори. Гости Драгана Марковића Палме били су: Ивица Дачић, први потпредседник Владе и министар иностраних послова, Александар Антић, министар енегретике и рударства, Ивица Тончев, државни секретар у министрарству иностраних послова, амабсадори: Кине, Турске, Ујединијених Арапских Емирата, Египта и Палестите, затим народни посланици и председници односно градоначелници општина из целе Србије.У забавном делу програма наступла је плесна група Дрим Тим, из Јагодине.

Галерија фотографија

Коментари
0
142

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 10 - 3 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже