најактуелније:

Бесплатно студијско путовањ у Беч у организацији града Јагодине од 4. до 6. марта 2019.године за студенте, пријаву можете преузети са сајта града Јагодине и скенирано послати на studenti.jagodina@gmail.com или донети лично у канцеларију 21 у Скупштини града Јагодина. Почетак пријављивања 21.јануар, а рок за подношење пријаве је 20.фебруар 2019. до 15 часова. |

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

04.Март 2018
Завршено прво такмичење у скијању у Јагодини

Прво такмичење у скијању за децу основних школа у Јагодини одржано је у излетишту „Поток“ у Јагодини.
Протеклих пар месеци, цела земља је оскудевала у снегу, али не и Јагодина. Захваљујући машини за прављење вештачког снега, деца из Јагодине су имала прилике да уживају у правим зимским активностима попут санкања и скијања. Отворена је и школа скијања, тако да су многа заинтересована деца могла да уче како да скијају уз помоћ школованих инструктора. То је уједно за многе и била одлична припрема за ово такмичење. Председник Скупштине града Јагодине, Драган Марковић Палма, сматра да је ово још један корак напред за поморавску престоницу.
„Хоћемо да свако дете у Јагодини, ма колико оно имало година, да зна да плива, да клиза и да скија. Сви такмичари који су постигли високе резултате, који су освојили прво, друго и треће место, новчано су и награђени, као што се то ради и на такмичењу у клизању. То су неке прве паре које деца зараде и они морају да знају да радом у животу може солидно да се живи. Скоро 95 посто деце, која скијају данас овде, нису никада били на Копаонику. Научили су да скијају овде захваљујући добрим учитељима. Зашто је Јагодина град где су млади закон? Зато што водимо рачуна о младим људима. Деца иду на море када заврше 4. и 8. разред и када заврше средњу школу и све то о трошку Скупштине града Јагодина. И тако већ 14 година. То никада нико неће моћи да заустави када су деца и млади у питању. Ми се боримо да српска памет и млади људи остану у Србији, да раде овде и да не иду у Европу. Сигуран сам да се ја разликујем од других политичара, јер сам се бавио спортом и све оно што ја знам, хоћу да помогнем и деци из Јагодине да науче”, рекао је Драган Марковић Палма, председник Скупштине града Јагодина.
Такмичило се више од 100 малишана од 1. до 8. разреда, у мушкој и женској конкуренцији. Сви учесници су, у зависности од постигнутих резултата, адекватно новчано награђени: од 1000 до 5000 динара, а добили су и медаље и дипломе, као успомену са првог скијашког такмичења у Јагодини.
У категорији девојчица од 1. до 4. разреда, прва три места освојиле су: Уна Коцић, из ОШ „Бошко Ђуричић“,Теодора Павловић, такође из ОШ „Бошко Ђуричић“ и Лена Миленковић из ОШ „17. октобар“. Што се дечака од 1. до 4. разреда тиче, прва три места освојили су Лав Илић, из ОШ „17. октобар“, Лав Коцић из ОШ „Бошко Ђуричић“ и Марко Грујић, из ОШ „17. октобар“.
У категорији девојчица од 5. до 8. разреда, прво место освојила је Уна Стојановић, ученица ОШ „Бошко Ђуричић“. Друго место освојила је Милица Гашић, такође ученица ОШ „Бошко Ђуричић“, док је трећа била Миона Милутиновић из ОШ „17. октобар“. Када су дечаци од 5. до 8. разреда у питању, прву место освојио је Немања Јанковић, ученик ОШ „Бошко Ђуричић“. Другопласирани је био Огњен Милошевић, ученик ОШ „Милан Мијалковић“ и Јаков Станковић из ОШ „17. октобар“, са бронзаном медаљом око врата.
Прилику да покажу своје умеће на скијама, имали су и предшколци, који су такође награђени, а по додељивању награда, у скијању су се такмичили победници свих категорија. Најбољи од најбољих био је Немања Јанковић. Организатор такмичења је јагодински Спортски савез, а директор Зоран Глигоријевић презадовољан је како је протекло такмичење:
„Ја сам пун позитивних утисака. Првобитна идеја овог мини зимског центра била је: спорт, забава и рекреација за најмлађе. Са ове дистанце од два и по месеца од како смо кренули са том идејом, на предлог Скупштине града, могу да кажем да је идеја потпуно успела. Преко 300 деце је научило да скија, што су данас и показали. Скијалиште и санкалиште су сваког дана били пуни и на основу свих похвала које су долазиле до нас, ми смо презадовољни свиме што смо постигли у претходна два месеца”, изјавио је Глигоријевић.
Ово је било прво такмичење у скијању у поморавској престоници и као такво, ушло је у историју, а намера организатора је да постане и традиција.

Галерија фотографија

Коментари
0
143

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 5 - 2 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже