најактуелније:

Бесплатно студијско путовањ у Беч у организацији града Јагодине од 4. до 6. марта 2019.године за студенте, пријаву можете преузети са сајта града Јагодине и скенирано послати на studenti.jagodina@gmail.com или донети лично у канцеларију 21 у Скупштини града Јагодина. Почетак пријављивања 21.јануар, а рок за подношење пријаве је 20.фебруар 2019. до 15 часова. |

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

26.Фебруар 2018
У Јагодини одржано појединачно првенство Србије у боксу

Један од најбољих кик боксера у Србији и члан Бокс клуба ,,Палмини тигрови“, Александар Коновалов  освојио златну медаљу у велтер категорији,  а проглашен је и за најбољег боксера првенства. Првенство Србије у боксу које је одржано  у Јагодини почетак  је велике реафирмација бокса у Србији. На окупу  је било 130 боксера из 61 клуба.
Александар Коновалов, трофејни кик боксер Палминих тигрова, више него усешно се опробао у боксу, спорту чувене боксерске породице Коновалов. Наиме, Коновалов је у велтер категорији освојио прво место и златну медаљу после четири победе. На крају више него усешног појединачног првенства Србије Александар Коновалов је проглашен за њабољег боксера првенства у Јагодини. Ненад Боровчанин, актуелни председник Боксерског савеза Србије, је по завршетку првенства рекао:
„Ово је велики повратак бокса у Србију, ја веријем да ће овај дан бити означен као повратак бокса на старе стазе славе. Ове момке ћемо водити на припреме и на међународне турнире, европска и светска првенства. Ја се искрено надам да ће неко од њих вратити славу српском боксу и наследити ове легенде који су били у првом реду: Вујковића, Васиљевића, Пузовића и Лабудовића. Хвала граду Јагодини и Драгану Марковићу Палми на покровитељству, затим генералном спонзору Телекому Србије  и председнику Србије који нам је омогућио да се спорт поново може финансирати из редовних средстава.”
Драган Маркoвић Палма, председник Скупштине града Јагодине, је истакао да је Јагодина после кик бокса поново постаје и град бокса.
„Бокс је један од најпопуларнијих спортова. Важно је да ове легенде које су присуствовале финалу има ко да наследи. Један од њихових наследника је и Аца Коновалов, који је проглашен и за најбољег боксера на овом првенству где је учествовало 130 такмичара у боксу. Он је пре две године проглашен за најбољег кик боксера на светском  првенству у Београду где је било преко 1400 кик боксера из целог света. Желим  да позове публику да дође 10. марта у халу ,,ЈАССА“  где ће се одржати две професионалне борбе. Александар Коновалов ће се борити за титулу светског првака а Немања Пантелић бориће се за титулу професионалног првака Европе. Познато је да је Јагодина лидер у кик боксу. Да се вратим на бокс, ово првенстве је показало да ћемо врло брзио имати олимпијске победнике и светске и европске прваке. То није било ранијих година. Морам посебно да честитам Боровчанину, јер он зна и како се обезбеђују средства за такмичења, зна шта значи бити и првак Европе. Он је имао и веома успешну каријеру у боксу тако да је он прави избор за председника Боксерског савеза Србије.“
Председник Скупштине града Јагодине и изнео мишљење како да се бокс подигне из пепела.
„Свако од боксера у финалу имао је по три борбе до финала и нико није залутао у финале. Противици су били тешки, тако да имамо и боксере и за репрезентацију. Боровчанин је предложио да неки боксери иду на припреме у Русију, где су најбољи боскери и тренери. Али треба да се уведе лига такмичења у боксу. Без лиге нема успеха, јер сви боксери у државама из којих у светски шампиони имају у просеку по један меч недељно. Не можете да направите боксера који за целу годину има 10 мечева. Потребна је лига, да се направи добра селекција и да вратимо публику да гледа оно што воли а то је бокс, наравно поред кик бокса“, закључио је Драган Марковић Палма.
У Јагодни је, као што је познато, од 21. до 24. фебруара одржано појединачно првенство Србије. На овом првенству учествовало је 130 такмичара из 61 клуба. Да је конкуренција била жестока потврђује податак да су шампиони у готово свим категоријама имали по четири меча како би стигли до финала и евентуално титуле. Првенство је обележио Александар Коновалов у улози боксера. Када се зна да потиче из боксерске породице, успех овог сјајног кик боксера, а сада и бокса није неочекиван.
„Хвала публици на подршци. Захваљујем се и Драгану Марковићу Палми који ми је омогућио да се опробам као и боксер што ми је била животна жеља. Стошић је био достојан противник и одличан је боксер. Самтрам да са био бољи и овом титулом успешно сам се промовисао као боксер“, рекао је одмах после меча и велике победе Александар Коноволов.
Коновалов је поред златне медаље пороглашен и за најбољег боксера. За најборбенији пар првенства проглашени су Дамјајн Грмуша и Лазар Станојевић, који су се борили у полу велтер категорији, а победа је припала Грмуши одлуком судија 2:1. Сандро Полетан, боксер Петроврада из Зрењанина, иначе последњи освајач престижног трофеја – Златне рукавице проглашен је за најбољег техничара првенства.
На одлично организованом првенству Србије у Јагодини од суђења се званично опростио Андрија Јанковић, интернационални судија из Јагодине. Пре прве борбе Андрија Јанковић је добио признање Скупштине града Јагодине – пехар и захвалницу а урчио му је Зоран Глигоријевић, спортски директор Јагодинског спортског савеза.
Данијел Мемдовски, боксер Палминих тигрова, на првенству у Јагодини освојио је бронзану медаљу у лакој категорији. У четвртфиналу је победио Тодоровског одлуком судија 2:1. У полуфиналу је поражен прегласавањем 2:1 од Гвариловића, члана смедеревског Деспота.
Душан Радовић, члан БК Пламиних тигрова у велтер категорији поражен је у првом мечу од Јован Стојановића одлуком судија 2:1, али општи је утисак да је том одлуком био оштећен. У велтер категорији борио се и Александар Ђорђевић, члан БК ,,Палминих тигрова“  који је елиминисан  у шеснаестини финала од Дајана Дашића, члана Радничког из Крагујевца.
На првенству Србије чествовала су и два боксера Каблова. Стеван Николић је забележио победу у велтер категорији и пораз. Док је Милићевић и поред доброг наступа у финишу прве рунде нокаутиран па је тако елиминисан из даљег такмичења.

Галерија фотографија

Коментари
0
115

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 2 * 9 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже