најактуелније:

Бесплатно студијско путовањ у Беч у организацији града Јагодине од 4. до 6. марта 2019.године за студенте, пријаву можете преузети са сајта града Јагодине и скенирано послати на studenti.jagodina@gmail.com или донети лично у канцеларију 21 у Скупштини града Јагодина. Почетак пријављивања 21.јануар, а рок за подношење пријаве је 20.фебруар 2019. до 15 часова. |

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

26.Фебруар 2018
На 40.Сајму туризма у Београду штанд града Јагодине изузетно посећен

Јубиларни, 40. Сајам туризма који је од 22 – 25.фебруара одржан у Београду затворен је у недељу у поподневним сатима. Ова манифестација је од великог значаја за све учеснике, туристичке организације и агенције, али и за српску привреду. На Сајму туризма су и ове године активно учествовали Министарство трговине, туризма и телекомуникација Републике Србије, Туристичка организација Србије и остале институције и организације.

Овогодишња манифестација одржана је под слоганом ,,Одмор те чека!“, а организатори и учесници су популаризовали путовања као изузетан друштвени и културни феномен. Земља партнер на овогодишњем Сајму туризма, на коме се представило 1200 излагача из 55 држава, била је Грчка.

На овогодишњем јубиларном 40. Сајму туризма велико интересовање посетилаца изазвао је и штанд града Јагодине, што и не треба да чуди, јер је поморавска престоница у последњих десетак и више година постала прави туристички, спортски, универзитетски и индустријски центар, незаобилазан на туристичкој мапи Србије, а у прилог томе говори и чињеница да Јагодину годишње посети преко 400 хиљада туриста. Атрактивни и прворазредни туристички садржаји, почев од Зоолошког врта ,,Тигар', преко првог ,,Аква парка“ у Србији, Музеја воштаних фигура, јединог вештачког водопада на Балкану, најдуже фонтане, санкалишта и скијалишта на Ђурђевом брду са вештачким снегом, прави су магнет за туристе из целе Србије, региона и свих делова Европе. Квалитет услуга и гостопримство, по којима је Јагодина и добила назив ,,град отвореног срца' учинили су да све већи број туриста долази у Јагодину и да је с разлогом посећују поново, јер увек има да понуди нешто ново. Поред знатижељних посетилаца који су у изузетно великом броју, током свих дана трајања Сајма туризма обилазили штанд града Јагодине, где су могли из прве руке да се информишу и виде шта то Јагодина нуди, штанд поморавске престонице су посетиле и бројне личности из јавног и културног живота Србије.

Међу познатим личностима на јагодинском штанду су били и наша прослављена глумица Тања Бошковић и глумац Александар Саша Дулић. Тања Бошковић је била и учесница наградне игре која је организована на штанду града Јагодине, истакавши при томе да је много тога лепог чула о нашем граду, као и да је презентација врло ефектна и убедљива.

Глумац Александар Саша Дулић је рекао да врло радо долази у Јагодину и да свима топло препоручује да је посете, јер су и садржаји и услуга првокласни.

И као што рече Рената Пинџо, председница Организационог одбора Сајма туризма да је ове године била приметна све богатија понуда Србије, убеђени смо да Јагодина предњачи у квалитету и атрактивности туристичких понуда, што потврђује огроман број туриста који током године посети град на Белици, уз напомену да је све више породица из свих крајева Србије и региона које се одлучују да годишњи одмор проведу управо у Јагодини, што је уједно најбоља препорука за све оне који још нису посетили наш град, да дођу и увере се у туристичке потенцијале поморавске престонице.

Галерија фотографија

Коментари
0
138

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 5 * 8 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже