најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

08.Фебруар 2018
Одржана 16. седница Скупштине града

Све тачке дневног реда на 16. седници Скупштине града Јагодине усвојене су једногласно што указује на политичку стабилност у јагодинској локалној самоуправи.

„Пример добре политичке сарадње је град Јагодина где је већ десетак година добра политичка сарадња свих политичких странака“, рекао је Ратко Стевановић.

Градоначелник Јагодине Ратко Стевановић је оценио да је политичка стабилност извор економске стабилности.

„Политичка стабилност је извор економске стабилности јер омогућује бржи развој привреде, отварање нових радних места и бољи животни стандард грађана. Потребно је подстицати развој домаће привреде јер то омогућава запошљавање младих стручних кадрова и тако се спречава њихов одлазак ван земље. Економска стабилност доводи до бржег развоја спорта, просвете, културе, социјалне заштите“, рекао је Стевановић и додао „Пример добре политичке сарадње а из тога је проистекао економски напредак, је град Јагодина где је већ десетак година добра политичка сарадња свих политичких странака. Кроз слободну једногласност долази се до решења која омогућавају одржив развој града а из тога је проистекао развој културе, туристичке понуде града и довођење страних инвеститора. Они без економске и политичке стабилности не долази. Град Јагодина им је понудио све то и зато имамо оволико фабрика и велики број запослених.“

Одборник Социјалистичке партије Србије Горан Милосављевић је рекао да је Јагодина пример политичке стабилности што је један од разлога интересовања страних инвеститора да овде отварају фабрике.

„Логично је да страни инвеститори бирају град у коме виде политичку стабилност. То је сигурност за њихове инвестиције. С друге стране Јагодина води актиовну политику штедње дуги низ година. То није штедња на папиру већ су грађани Јагодине корисници тога што локална самоуправа уштеди. Познато је да Јагодина лидер у социјалној политици која обухвата све грађане, од најмлађих до најстаријих, познато је води рачуна о ђацима, студентима, пензионерима, болеснима. Дуги низ година Драган Марковић Палма организује разговор са својим грађанима где решава њихове проблеме. Резултат свега тога је економски, социјални и туристички напредак“, рекао је Милосављевић.

Шеф одборничке групе Српске напредне странке у јагодинској скупштини Никола Радосављевић је казао да је сарадња Српске напредне странке и Јединствене Србије одлична.

„То показује и довођење страних инвеститора и напредак нашег града. То је важно и за цео Поморавски округ. Према подацима Регионалне привредне коморе у Крагујевцу привреда у Поморавском округу у спољнотрговинској размени има велики суфицит од 299 милиона евра. Све су то показатељи нашег рада“, оценио је Радосављевић.

На седници Скупштине града Јагодине, између осталог, су усвојени извештаји о раду и финансијски извештаји јавних предузећа за 2017.годину и планови за 2018.годину.

Одборници су усвојили и предлог локалног акционог плана запошљавања у Јагодини, као и предлог решења о пружању једнократне новчане помоћи лицима са територије града Јагодине.

Галерија фотографија

Коментари
0
239

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 1 + 4 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже