најактуелније:

Дочекајте Нову 2019. годину на градском тргу у Јагодини уз групу Галија, организатор Скупштина града Јагодине. Почетак концерта је у 22:45. Добродошли! |

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

23.Јануар 2018
Караван Празник мимозе из Херцег Новог први пут у Јагодини

Једна од најпознатијих црногорских туристичких манифестација, „Празник мимозе“, одржана је по први пут и у Јагодини.

Празник мимозе се традиционално одржава у Херцег Новом сваког фебруара, а дефилеом мажореткиња, кловнова и музичара најављена је 49. манифестација по реду. Неколико хиљада Јагодинаца који су дошли да виде и поздраве Караван од учесника манифестације добијали су мимозе, а многи нису крили одушевљење овом несвакидашњом манифестацијом која се по први пут одржава у нашем граду.

Тим поводом, одржана је и заједничка конференција за новинаре на којој су говорили представници града Јагодине и Херцег Новог. Председник Скупштине града Јагодинa, Драган Марковић Палма говорио је о значају догађаја за наш град и сарадњи са познатим црногорским летовалиштем.

„Били смо у Херцег Новом и импресионирани смо оним што смо видели. Ми смо туристички град, али оно што има у Херцег Новом, Јагодина нема и то смо имали прилике да видимо данас у Јагодини. Херцег Нови је град културе и „Празник мимозе“ је црногорски бренд. Сигуран сам да цела Европа зна да је ово велики догађај за њих. Предлажем грађанима Јагодине да иду у Херцег Нови јер тамо има пуно лепих ствари да се види и желим да Србија сарађује са Црном Гором“, рекао је између осталог Марковић. Присутнима се обратио и председник Херцег Новог Стеван Катић који је изразио задовољство због посете Каравана празника мимозе Јагодини.

„Туристичка организација Херцег Новог спровела је бројне активности како би представила „Празник мимозе“ који је заиста бренд Херцег Новог. Значајно је што смо се ове године определили да караван прође и кроз Србију, а посебно кроз Јагодину. У августу прошле године смо најавили да ћемо ове године доћи са „Празником мимозе“, јер Јагодина као наш будући побратимски град то и заслужује, али не само у том смислу, већ зато што је поред Копаоника и Златибора, Новог Сада и Београда, постала бренд државе Србије. Захваљујући господину Марковићу, Јагодина је постала једна веома развијена општина и ја му заиста честитам на томе“, рекао је председник Херцег Новог Стеван Катић који је том приликом и додао да су се договорили о наставку сарадње са Јагодином, на задовољство свих грађана.

Конференцији су присуствовали градоначелник Јагодине Ратко Стевановић, председник Поморавског округа Горан Милосављевић и одборник СНС-а у Скупштини града Јагодине, Никола Радосављевић. Поред Катића, од представника Херцег Новог, присуствовали су и потпредседник Милош Коњевић и одборник Стефан Вукићевић.

Галерија фотографија

Видео галерија

Коментари
0
153

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 8 - 5 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже