најактуелније:

Бесплатно студијско путовањ у Беч у организацији града Јагодине од 4. до 6. марта 2019.године за студенте, пријаву можете преузети са сајта града Јагодине и скенирано послати на studenti.jagodina@gmail.com или донети лично у канцеларију 21 у Скупштини града Јагодина. Почетак пријављивања 21.јануар, а рок за подношење пријаве је 20.фебруар 2019. до 15 часова. |

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

26.Децембар 2017
Одржан пријем грађана

У Скупштини града Јагодине, одржан је последњи пријем грађана у овој години, на коме је са грађанима разговарао председник Скупштине града Драган Марковић Палма, са својим сарадницима.

2000 породица из  Јагодине, међу којима су најбројније биле вишечлане, самохране мајке, стари и болесни, затражило је помоћ у Скупштини града за решавање својих  проблема. Локална самоупрва је и овом приликом изашла у сусрет свим грађанима који су затражили помоћ, како у решавању социјалних, тако и за решавање комуналних проблема. 

Са грађанима је разговарао Драган Марковић Палма, председник Скупштине града Јагодине, који је овом приликом истакао: „За данашњи пријем пријавило се 2000 породица. Нећу рећи да ме радује, али највећи број грађана који је долазио по помоћ су они који имају троје, четворо, петоро и више деце и нисам ни знао да у Јагодини има толико породица са већим бројем деце, што значи да наша борба против беле куге има ефекат и да се све више деце рађа у Јагодини. За помоћ су долазили и старији, којима треба новац за лекове, па смо и њима, као и увек, изашли у сусрет, рекао је Марковић

Овом приликом председник Скупштине града Јагодине осврнуо се и на уређену инфраструктуру у Јагодини и 52 села.

„На пријему није било грађана који су тражили да се реши неки инфраструктурни проблем, јер све улице у граду и готово све у свим селима су асфалтиране и сва инфраструктура је решена још пре 5 година. Ми смо једини град где свако село има гас, а већи број њих има и градску воду, а у наредном периоду радићемо канализацију у три највећа села“, рекао је он.

Марковић је још једном потсетио на то како се у Јагодини штеди, па отуда и новац за овакав вид социјалних давања.

„На месечном нивоу штедимо између 8, 5 и 10 милиона динара. Чланови градског већа и одборници не примају плате ни дневнице, нема роминг рачуна и функционери сами плаћају рачуне за своје мобилне телефоне, користе своје аутомобиле, нема кафанских рачуна, нема путних трошкова.  У Јагодини нема ни комуналних полицајаца, а нема ни паук возила. Пољопривредни призвођачи не плаћају тезге на пијаци и локална самоуправа им не наплаћује порез на пољопривредно земљиште. Наша политика је да су корисници буџета грађани и тако ћемо радити и убудуће. Буџетом за 2018, годну планирана су сва социјална давања и привилегије за ђаке, студенте, пензионере, пољопривреднике, као и до сада. Ништа нисмо укинули, остало је све исто, само ће штедња бити повећана“, поручио је Марковић. Они који су тражили помоћ добијали су од 2.000 до 12.000 динара, зависно од броја деце и социјалног статуса породице.   

За најстарије суграђане локална самоуправа је обезбедила превоз, па су одмах након пријема они одвежени до својих кућа.

И овај пријем грађана потврдио је да локална самоуправа има јединствен социјални програм у Србији, и да град пођеднако брине о свим својим становницима, од најмлађих до најстаријих.

Галерија фотографија

Видео галерија

Коментари
0
172

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 5 + 9 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже