најактуелније:

Бесплатно студијско путовањ у Беч у организацији града Јагодине од 4. до 6. марта 2019.године за студенте, пријаву можете преузети са сајта града Јагодине и скенирано послати на studenti.jagodina@gmail.com или донети лично у канцеларију 21 у Скупштини града Јагодина. Почетак пријављивања 21.јануар, а рок за подношење пријаве је 20.фебруар 2019. до 15 часова. |

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

13.Децембар 2017
Свечана академиија Факултета педагошких наука у Јагодини

Сто деветнаест година образовања учитеља у Јагодини и 24 године Факултета педагошких наука су изузетно значајне годишњице које су свечаном академијом обележене у Културном центру ,,Светозар Марковић“ у Јагодини.

Најпре је наступио хор Факултета педагошких наука са српском и студентском химном, а затим је присутне поздравила Виолета Јовановић, декан факултета, истакавши да је ова година, година изуезетних остварења и студената и професора.

„Новости на пољу успешног освајања Европе од стране јагодинских студената и професора стизале су готово свакодневно. У току ове године 11 наших студената је у оквиру ERASMUS+ програма, завршило један семестар на универзитетима у Марбургу у Немачкој, Баји у Мађарској и на Универзитету ,,Виано ди Кастело“ у Португалији. Неколико студената је обавилио свбоју стручну праксу у Сегедину, двоје су на позив ,,Никола Тесла“ радили као инструктори и васпитачи на Балатону, а чак тридесет мастера у оквиру управо завршеног ERASMUS пројекта ,,Лидерство у образовању“, боравило је на факултетима у Сегедину и Финској. И наши професори су били активни у оквиру интербнационалних размена и одржавали предавања по позиву на универзитетима у Немачкој, Мађарској, Португалији, Шпанији и на Кипру“, рекла је Јовановићева између осталог у свом обраћању.

Изузетну помоћ и подршку Факултету педагошких наука пружа Скупштина града Јагодине. Осим што материјално помаже, граљд бесплатно сваке године води студенте на путовање у Беч.

„Поред улагања у образовање, рекао бих исто тако да је врло важно и улагање у домаћу привреду, јер само домаћа привреда кроз своју потребу за развојем, може ангажовати високостручне и образоване кадрове и на тај начин их спречити да одлазе у иностранство. Улагање у образовање, улагање у домаћу привреду и борба против беле куге то су предуслови нашег опстанка“, рекао је између осталог Ратко Стевановић, градоначелник Јагодине.

Поводом Дана Факултета педагошких наука у Јагодини уручене су и почасне дипломе ,,Народни учитељ“, која је додељена истакнутом српском лекару, академику САНУ Владети Јеротићу и ,,Magister Humanitas' која је додељена пијанисти Василу Хаџиманову.

Галерија фотографија

Коментари
0
127

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 9 - 5 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже