најактуелније:

У циљу развоја и унапређeња пољопривредне производње, Скупштина града Јагодине је пољопривредним произвођачима из Јагодине, омогућила коришћење бескаматних кредита код Комерцијалне банке а.д. и Банке Интеса а.д.. Укупне трошкове камате и обраде кредитног захтева, сносиће град Јагодина. | Скупштина града Јагодине, расписује конкурс за радно место менаџер у локалној самоуправи града Јагодина. Услов је да кандидат има минимум VI степен стручне спреме и обавезно знање енглеског језика. Ваш CV са фотографијом можете слати на e-mail адресу kabinet.jagodina@gmail.com | Скупштина града Јагодине је у циљу развоја привреде, омогућила привредним субјектима који своју делатност обављају на територији града Јагодине коришћење краткорочних кредита код Комерцијалне банке а.д., АИК банке а.д., Банке Интеса а.д. и Societe General банке, за које ће се трошкови камате плаћати из буџета града Јагодине. |

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

27.Новембар 2017
У ЈАГОДИНИ ОБЕЛЕЖЕН МЕЂУНАРОДНИ ДАН СОЛИДАРНОСТИ СА ПАЛЕСТИНСКИМ НАРОДОМ

Међународни Дан солидарности са палестинским народом обележен  у Малој сали Културног центра „Светозар Марковић“ у Јагодини.

Тим поводом, одржан је пригодан културно-уметнички програм оба народа, а бројна публика имала је прилику те вечери да чује изјаве светских личности о палестинском народу и њиховој борби за слободу. Присутнима се најпре обратио градоначелник Јагодине, Ратко Стевановић:

-Државу Палестину и Републику Србију повезује међусобно уважавање, али такође и међусобна солидарност. Нажалост, и ваш и наш народ су задесиле тешке несреће: отимање територија, расељавање, избеглице и много других недаћа од стране светских моћника. Зато, пред нама у наредном периоду, стоји једна велика обавеза да ми овако мале државе чинимо све да се међусобно повезујемо и да ту повезаност исказујемо на различитим нивоима. Најважнија је економска повезаност, а затим културна и туристичка. Треба да се што више међусобно упознајемо, да размењујемо робе, јачамо наше државе и да на тај начин побољшамо положај наших народа –рекао је Стевановић том приликом.

Тим поводом, наступила је и Палестинска национална фолклорна група, а занимљиве стихове казивао је дечак из Беклахема, Јусуф Аша. Присутнима се обратио и амбасадор Палестине у Србији, његова екселенција Мухамед Набхам:

-Са вама и овим лепим градом, повезује нас пријатељство и сарадња. Дошли смо као пријатељи и то ћемо Вам увек и бити. Доносимо Вам све што је лепо, а то је радост и љубав према животу, народу и пријатељим –рекао је Набхам између осталог.

Том приликом, наступио је и ансамбл Друштва за културу „Каблови“ из Јагодине. Уједињене нације су пре четири деценије установиле 29. новембар као Дан међународне солидарности са палестинским народом.


Галерија фотографија

Коментари
0
195

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 7 - 2 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже