најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

13.Новембар 2017
Одржана 13. седница Скупштине града Јагодине

У Јагодини је одржана седница Скупштине града Јагодине којом је председавао председник скупштине Драган Марковић Палма. Одборници су и овога пута били ефикасни. Одборници коалиције Јединствена Србија, Социјалистичка партија Србије и одборници Српске напредне странке за 11 минута су усвојили десет тачака и 17 подтачака дневног реда.

Одборници Скупштине града Јагодине су усвојили одлуку о финансијској подршци породицама која обухвата финансијску помоћ незапосленим трудницама и породиљама, као и новорођеној деци, а све у циљу повећања наталитета. На основу ове одлуке незапослене труднице и породиље, које испуњавају утврђене критеријуме, остварују право на 12.000 динара месечно. Сваком новорођеном детету незапослених родитеља, следоваће по 200 евра у динарској противвредности по средњем курсу Народне банке Србије, од дана ступања на снагу ове одлуке 1.јануара 2018.године. 

Разлог за доношење ове одлуке је брига локалне самоуправе да пружи социјалну заштиту материјално угрозеним породицама, а у циљу повећања наталитета. Ову помоћ локална самоуправа у Јагодини додељује годинама уназад.

Финансијска помоћ у износу од 200 евра додељује се породици за погребне трошкове у случају смрти члана породице, а усвојена је и одлука да се оболелима од малигних болести једнократно помогне са по 5.000 динара а ако су у питању деца до 18 година да се овај износ увећа за 100 одсто.

Градоначелник Јагодине Ратко Стевановић  је рекао да на овај начин Јагодина традиционално наставља финансијску подршку социјално угроженим породицама.

„Помажемо трудницама и породиљама, затим свако новорођено дете добија помоћ. Раније смо давали помоћ за свако четврто, пето, шесто дете у породици 200 евра до пунолетства. Затим помажемо школској деци, обезбеђујемо бесплатно летовање. Овај програм има ефекта па тако имамо за 400 породица више на задњем попису него на претходном“, рекао је Стевановић.

Начелник Поморавског округа и одборник СПС-а Горан Милосављевић је изјавио да Јагодина води одговорну социјалну политику и брине о свим грађанима.

„Ово је показатељ да домаћинским понашањем средства могу бити упућена онима којима је то најпотребније. Исто тако стимулише се рађање деце. У Јагодини одборници, чланови Градског већа, чланови управних одбора не примају никакве надокнаде и то је део средстава који иде грађанима“, истакао је Милосављевић.

Шеф одборничке групе СНС у Скупштини града Јагодине Никола Радосављевић је казао да свака помоћ добро дође а нарочито социјално угроженим лицима.

„Важно је да ми бринемо о најугроженијим категоријама људи, а то су деца, труднице и породиље. Такође бринемо и о људима оболелим од малигних болести јер су ова обољења постала учесталија након бомбардовања наше земље. Донели смо одлуку да помогнемо и тим лицима“, рекао је Радосављевић.

Одборници су, између осталог, усвојили и предлоге аката из области утврђивања, наплате и контроле јавних прихода, измене и допуне одлуке о располагању непокретностима у јавној својини, као и одлуке о отпису и конверзији потраживања града Јагодине према субјектима приватизације. 

Одборници Скупштине града и овога пута су били ефикасни на чему им се захвалио председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма.

„Захвалио бих се свим одборницима Јединствене Србије, Социјалистичке партије Србије и Српске напредне странке јер су били ефикасни у интересу грађана Јагодине“, рекао је Марковић.Седнице трају кратко јер, како је раније рекао Марковић, пре заседања све одборничке групе се консултују и договоре о свим важним питањима.

Галерија фотографија

Коментари
0
270

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 10 * 4 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже