најактуелније:

У циљу развоја и унапређeња пољопривредне производње, Скупштина града Јагодине је пољопривредним произвођачима из Јагодине, омогућила коришћење бескаматних кредита код Комерцијалне банке а.д. и Банке Интеса а.д.. Укупне трошкове камате и обраде кредитног захтева, сносиће град Јагодина. | Скупштина града Јагодине, расписује конкурс за радно место менаџер у локалној самоуправи града Јагодина. Услов је да кандидат има минимум VI степен стручне спреме и обавезно знање енглеског језика. Ваш CV са фотографијом можете слати на e-mail адресу kabinet.jagodina@gmail.com | Скупштина града Јагодине је у циљу развоја привреде, омогућила привредним субјектима који своју делатност обављају на територији града Јагодине коришћење краткорочних кредита код Комерцијалне банке а.д., АИК банке а.д., Банке Интеса а.д. и Societe General банке, за које ће се трошкови камате плаћати из буџета града Јагодине. |

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

06.Новембар 2017
У Јагодини додељене награде „Капетан Миша Анастасијевић“

У Скупштини града Јагодине додељене су награде ,,Капетан Миша Анастасијевић“ које се додељују сваке године, а реч је о једном од најугледнијих друштвених признања у Србији. Од 19 добитника награде „Капетан Миша Анастасијевић“, осам је из Јагодине, седам из Крагујевца, два из Свилајнца и по један из Ћуприје и Параћина.

Ово својеврсно оцењивање и вредновање предузетничког стваралаштва организује се у оквиру пројекта ,,Пут ка врху“ који је настао пре 17 година са идејом афирмације привредног и друштвеног стваралаштва Србије.

Признања у Скупштини града Јагодине додељена су истакнутим привредним и друштвеним субјектима са подручја Поморавског и Шумадијског округа. Одлуку о додели признања донео је жири којим је председавао проф.Радован Пејановић са Универзитета у Новом Саду, а кога чине истакнути привредници, новинари и професори. Носиоци пројекта су „Медиа Инвент“ и Новосадски и Београдски Универзитет, а стручну помоћ у његовој реализацији дају Привредна комора Војводине и привредне коморе Србије и локалне самоуправе. Установљено признање, плакета и златник са ликом капетана Мише Анастасијевића, уметничко је дело Љубише Манчића, академског вајара из Београда.

На свечаности у Јагодини присутне је најпре поздравио председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма, који је иначе привредник пуних 37 година и добитник је бројних сличних признања.

Марковић је честитао свим привредницима, добитницима ове престижне награде, јер су они, како је рекао, заслужни за остварење суфицита на територији Шумадије и Поморавља.

„И у једном и другом округу има доста страних инвеститора. Има и српских инвеститора. Неко је то из Новог Сада пажљиво пратио измерио тако да награде и признања иду у праве руке. Да није ових добитника сигуран сам да не било суфицита у Шумадији и Поморављу. Када постоји суфицит на локалном нивоу онда се јавља суфицит и у буџету Србије. Ако у сваком граду постоји суфицит сигуран сам да ће пензије и плате бити веће. Зато сви морамо максимално да се потрудумо и да не тражимо само од Београда да нам помаже већ морамо ми сами нешто да урадимо“, рекао је Драган Марковић Палма.

Марковић је рекао да је као привредник помагао спортске клубове и фонд Треће дете и да је за то добијао захвалнице.

„То ми је била сатисфакција за нова улагања у спорт, породице и хуманитаран рад. Сигуран сам да добитници ових награда имају разлога да се радују и надају да долазе бољи дани“, рекао је Марковић.

Драган Марковић Палма је истакао да Србија мора да искористи међународну популарност како би довела што више инвеститора.

„Посебно желим да се захвалим италијанским инвеститорима. У Јагодини је потписано девет уговора са италијанским инвеститорима. Неколико фабрика већ ради. ,,Аунде“ данас запошљава 600 радника, а када су дошли запошљавали су 200 радника. Имали су једно проширење капацитета, па друго, а сада ће и треће. ,,Група Тури“, фабрика која производи кухиње, 90 одсто производње извози у Италију што доказује да Јагодина има најбоље услове за производњу. Они запошљавају 150 радника. Фабрика ,,Андреа конфециони“, која је прошле године добила награду, такође је најавила проширење капацитета где ће запослити још 200 радника. Немачка фабрика, која је добављач овој фабрици, почеће да се гради за пет до шест месеци. Ту ће радити 100 радника“, рекао је Марковић.

Председник Скупштине града Јагодине је честитао и домаћим привредницима који су добили награде.

„Честитао бих предузетнику Жики Тодоровићу који ради и у Београду, Јагодини и Параћину. Он запошљава преко 200 радника. Такође, ГП ,,Пут“ које има више од 200 радника, редовно исплаћује плате, а има и један од најбољих хотела у Јагодини. Желим да позовем инвеститоре да граде хотеле јер Јагодини недостаје, од маја до септембра, 200 соба. Ми не можемо да примимо све туристе који желе да дођу у Јагодину током лета“, истакао је Марковић.

Један од добитника ове престижне награде је и Факултет педагошких наука у Јагодини.

„На овом факултету студирају чак и студенти из Београда. Ја сам поносан због тога. Честитам деканици Виолети Јовановић на организацији факултета који је изнедрио многе генерације учитеља који васпитавају нашу децу. На овом факултету има студената из више од 60 градова Србије“, казао је Марковић.

Марковић је у свом обраћању истакао да је за развој једног града и целе Србије веома важна политичка стабилност.

„Када постоји политичка стабилност постоји и економска сигурност и то привлачи стране инвеститоре. У Јагодини постоји политичка стабилност. Овај град води ЈС-СПС и Српска напредна странка коју предводи председник Градског одбора Никола Радосављевић. Ми заједно договарамо све тачке дневног реда у интересу грађана. Многи нам не верују да наше седнице од десет тачака трају десет минута“, рекао је Марковић и још једном честитао свим добитницима.

Песник и члан жирија за доделу признања Перо Зубав подсетио је да нагарад носи име капетана дунавске пловидбе Мише Анастасијевића, познатог српског трговца и предузетника из 19.века али и великог добротвора и задужбинара. Између осталог свом народу је оставио престижно Капетан Мишино здање у Београду где се налази седиште Београдског универзитета. Укупно је у Скупштини града Јагодине било 19 добитника из Шумадије и Поморавља. Из Јагодине то су ,,Аунде Србија” доо Јагодина као најуспешнија инвестиција у 2017.години, Јагодинска винарија 1897 у категорији најбољи аграр у Шумадији и Поморављу. Затим предузеће „Пут“ доо Јагодина за корпоративну одговорност. ,,Месопромет Цомпанy” доо Винорача у категорији најбоље мало предузеће, ,,Мобилтури” доо Јагодина, Группо Тури Италиа за квалитет производа и услуга. Туристичка организација Јагодине за презентацију туристичких потенцијала Шумадије и Поморавља, Факултет педагошких наука Јагодина,Универзитет у Крагујевцу за високе домете у високошколском образовању и Аква парк Јагодина у категорији „Лепша Јагодина-лепша Србија“.

Из Поморавског округа добитници су још и ,,Панасониц Лигхтинг Девицес Сербиа” д.о.о. за подстицај извоза у региону, Слободна зона Свилајнац за унапређење привредног амбијента у региону, ,,Орбис Десигн Хотел&Спа”, Параћин у категорији најбоље услуге и Висока медицинска школа струковних студија Ћуприја за унапређење стандарда у образовању.

У име награђених захвалио је генерални директор компаније ,,Аунде” Анино Ди Венеција.

„Желим да се захвалим локалној самоуправи у Јагодини и Влади Србије. На почетку 2015.године имали смо око 220 запослених а сада имамо око 650 радника. Очекујемо и нове пројекте у будућности“, рекао је Анино Ди Венеција.

Представник Јагодинске винарије Миодраг Додић је рекао да је ова награда подстрек за даљи рад и потврда досадашњег доброг рада. Декан Факултета педагошких наука у Јагодини Виолета Јовановић сматра да награда припада свим професорима који факултет доживљавају као своју кућу.

Директор Туристичке организације у Јагодини Валентина Ђорђевић се захвалила на награди и поручила да ће се ТО трудити да и даље буде најбоља.

Директор Аква парка у Јагодини Зоран Глигоријевић је нагласио да је ово признање за цео град и поручио да ће Аква парк и наредних година радити на унапређењу својих услуга.

Галерија фотографија

Коментари
0
183

Оставите коментар





Пре слања унесите тачан резултат у поље: 5 * 7 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже