најактуелније:

У циљу развоја и унапређeња пољопривредне производње, Скупштина града Јагодине је пољопривредним произвођачима из Јагодине, омогућила коришћење бескаматних кредита код Комерцијалне банке а.д. и Банке Интеса а.д.. Укупне трошкове камате и обраде кредитног захтева, сносиће град Јагодина. | Скупштина града Јагодине, расписује конкурс за радно место менаџер у локалној самоуправи града Јагодина. Услов је да кандидат има минимум VI степен стручне спреме и обавезно знање енглеског језика. Ваш CV са фотографијом можете слати на e-mail адресу kabinet.jagodina@gmail.com | Скупштина града Јагодине је у циљу развоја привреде, омогућила привредним субјектима који своју делатност обављају на територији града Јагодине коришћење краткорочних кредита код Комерцијалне банке а.д., АИК банке а.д., Банке Интеса а.д. и Societe General банке, за које ће се трошкови камате плаћати из буџета града Јагодине. |

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

31.Октобар 2017
Другог дана посете Бечу студенти обишли Шенбрун, Белведере и Пратер

Студенти који су допутовали у Беч из Јагодине, другог дана посете аустријској престоници имали су веома богат програм обилазака знаменитости једне од најлепших европских и светских метропола.

Прво што су другог дана свог боравка у Бечу обишли био је велелепни дворац Шенбрун који је од 18.века до 1918.године био резиденција хабзбуршких царева, и који је уређен у предивном стилу декоративног барока, за шта су заслужне архитекте Јохан Бернард Фишер фон Ерлах и Николаус Пакаси. Такође, треба рећи и то да је сама палата Шенбрун уврштена у попис места светске баштине 1996.године.

Препуни утисака након обиласка Шенбруна и његових беспрекорно уређених паркова и вртова,уз непрестано фотографисање, студенти из Јагодине, њих 550 је организовано обишло још један бечки дворац, Белведере, који је по својој архитектури, лепоти и уређености такође репрезентативан и представља прави магнет за туристе из целог света.

Декан Факултета педагошких наука у Јагодини, Виолета Јовановић која је такође у делегацији, сматра да су студенти из Јагодине веома привилеговани, јер захваљујући локалној самоуправи имају могућност да путују, што није случај са њиховим колегама у другим градовима Србије.

„Ово је једно изузетно искуство за ове младе људе који студирају, јер им је наша локална самоуправа омогућила да дођу у Беч и виде како функционише и како је организован један од најпожељнијих градова за живот на свету.То ће им много значити, како у даљем школовању и усавршавању, тако и у самом животу, јер упознавање са начином живота и обичајима других нација доприноси бољем разумевању и хуманијим односима међу људима“, рекла је између осталог Виолета Јовановић.

На крају обиласка дворца Белведере уследило је и заједничко фотографисање више стотина студената, што је још једна потврда њиховог задовољства, среће и захвалности граду Јагодини, који на практичним примерима показује како се и на који начин брине о младим људима.

После Белведереа уследила је посета Пратеру, забавно рекреативном комплексу, где су студенти такође уживали у разгледању и вожњи на ролеркостеру и точку ,,Панорама“ са кога „пуца“ одличан поглед на цео Беч. Иначе, Пратер је познато бечко рекреативно подручје, а име му потиче од латинске речи ,,пратум' што значи ливада. Зелени део Пратера некада је био царско ловиште, све док га Јосип Други није отворио за јавност. После вишесатног разгледања знаменитости аустријске престонице и опуштеног дружења, студенти из Јагодине су се организовано вратили у хотел пуни прелепих утисака који ће им сасвим сигурно остати у сећању.

Такође, у оквиру другог дана посете Бечу, 50 лекара и здравствених радника из Јагодине је посетило општу болницу „АКХ“ у Бечу.

Галерија фотографија

Коментари
0
164

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 8 - 6 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже