најактуелније:

У циљу развоја и унапређeња пољопривредне производње, Скупштина града Јагодине је пољопривредним произвођачима из Јагодине, омогућила коришћење бескаматних кредита код Комерцијалне банке а.д. и Банке Интеса а.д.. Укупне трошкове камате и обраде кредитног захтева, сносиће град Јагодина. | Скупштина града Јагодине, расписује конкурс за радно место менаџер у локалној самоуправи града Јагодина. Услов је да кандидат има минимум VI степен стручне спреме и обавезно знање енглеског језика. Ваш CV са фотографијом можете слати на e-mail адресу kabinet.jagodina@gmail.com | Скупштина града Јагодине је у циљу развоја привреде, омогућила привредним субјектима који своју делатност обављају на територији града Јагодине коришћење краткорочних кредита код Комерцијалне банке а.д., АИК банке а.д., Банке Интеса а.д. и Societe General банке, за које ће се трошкови камате плаћати из буџета града Јагодине. |

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

01.Новембар 2017
У Бечу одржана заједничка конференција за новинаре

Председник Слободарске партије Аустрије, Ханс Кристијан Штрахе и председник Јединствене Србије и председник посланичке групе српско аустријског пријатељства у Скупштини Србије Драган Марковић Палма, одржали у Бечу заједничку конференцију за новинаре.

„Резулат који је Слободарска партија Србије остварила на недавним изборима није само добар за Аустрију већ и за Србију имајући у виду политички програм и ставове које смо чули последњих година, а које спроводи та странка”, рекао је Марковић честитајући Штрахеу на одличном изборном резултату.

„Рекао сам му да Србија има проблема кад је у питању САД и међународна заједница и замолио сам Штрахеа, да нам помогне “, рекао је Марковић и нагласио да неке америчке дипломате и дипломате без неких европских земаља хоће да воде домаћу и спољну политику Србије.

„Очито да не знају Устав Србије, да политику Србије води Влада и председник Србије Александар Вучић, а ми не седимо на две столице, ни на европској ни на руској, ми седимо на својој српској столици. Хоћемо у Европу. Ми смо показали да желимо да сарађујемо са Европом, али и са Русијом такође”, рекао је Марковић. Траже од Србије да Русији уведе санкције. Држава Србија и Југославија су имале неоправедне санкције и ми врло врло добро знамо шта значе економске санкције, додао је Марковић.

„Ми желимо да сарађујемо са целим светом али Србија доноси сама одлуке онакао како наш Устав предвиђа а не да нам неки говоре шта треба да радимо”, рекао је он.

„Пошто ће Аустрија бити земља председавајући Европском унијом у другој половини 2018. године, тражим да помогне Србије и не само тада, већ и да реагује на изјаву америчког дипломате, што сам сигуран да ниједан држава неби тако нешто и дозволила“, рекао је Марковић.

Он је додао да је Штрахе велики пријатељ Србије и да ће помоћи да се Србија избори за правду, да уђе у Европску унију и да се повећа економска сарадња са Аустријом. Председник Слободарске партије Аустрије Хајнц Кристијан Штрахе, изјавио је да се после парламентарних избора у овој земљи, пријатељска политика Аустрије неће мењати према Србији, и оценио да су санкције Европе према Русији бесмислене.

„Наравно да су нам драги изборни резулатати, данас је био трећи дан наших коалициних преговора и они теку у пријатној и пријатељској атмосфери и надам се да ћемо тако да наставимо у будуће“, рекао је Штрахе на конференцији за медије са Драганом Марковићем Палмом.

„Да ли сутра као владајућа или опозициона странка, ми свој пријатељски однос према Србији неће сигурно мењати. Србија је веома битан фактор у Европи а посебно је то вазно за стабилност и будућност у Европи и у региону“, рекао је Штрахе. „Ми ћемо као странка подржавати пут Србији ка Европској унији“, додао је он.

„Што се тиче наше старнке ми чврсто стојимо на страни неутралности Аустрије, а и Србија негује војну неутралност што је нама драго и наш задатак је да негујему ту традицију а не да нам неки други нарећују шта треба да радимо. Радићемо на томе да будемо медијатори тог концепта а не да примамо наређења“, рекао је председник Слободарске партије Аустрије.

„Ми смо против бесмислених санкција које су уведене Русији и даље ћемо тражити партнере на европском нивоу да што пре дође крај тим санкцијама. Морам да нагласим да је Русија не само географски, историјски, верски и политички део Европе, већ и да је Русија увек била добра према Европи и зато Русија треба да буде ближа Европи а не супротно. Европа мора наћи решење за мир и стабилност у Украјини на други начин“, истакао је Штрахе.

Драган Марковић Палма је свом домаћину поклонио значку са српском и аустријском заставом рекавши да Штрахе заслужује да носи српску заставу.

Конференција за медије је одржана у просторијама Слободарске партије Аустрије у центру Беча, а Марковић се у аустријској престоници налази на челу делегације од 550 студената, 50 здравствених радника, привредника, политичара.

Галерија фотографија

Коментари
0
148

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 2 + 1 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже