најактуелније:

У циљу развоја и унапређeња пољопривредне производње, Скупштина града Јагодине је пољопривредним произвођачима из Јагодине, омогућила коришћење бескаматних кредита код Комерцијалне банке а.д. и Банке Интеса а.д.. Укупне трошкове камате и обраде кредитног захтева, сносиће град Јагодина. | Скупштина града Јагодине, расписује конкурс за радно место менаџер у локалној самоуправи града Јагодина. Услов је да кандидат има минимум VI степен стручне спреме и обавезно знање енглеског језика. Ваш CV са фотографијом можете слати на e-mail адресу kabinet.jagodina@gmail.com | Скупштина града Јагодине је у циљу развоја привреде, омогућила привредним субјектима који своју делатност обављају на територији града Јагодине коришћење краткорочних кредита код Комерцијалне банке а.д., АИК банке а.д., Банке Интеса а.д. и Societe General банке, за које ће се трошкови камате плаћати из буџета града Јагодине. |

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

31.Октобар 2017
Први дан посете делегације из Јагодине Бечу

У организацији Скупштине града Јагодине,на челу са председником СГ Јагодине, Драганом Марковићем Палмом , а о трошку донатора, у Беч је у уторак, 31.октобра, у јутарњим часовима допутовало 550 студената из Јагодине, који студирају у свом или другим градовима Србије, као и студенти из 38 градова наше земље који студирају у граду на Белици.У оквиру првог дана посете, политичко-привредни део делегације из Јагодине имао је састанак са високим званичницима Аустрије, а студенти су обилазили знаменитости Беча.

Председник СГ Јагодине , Јединствене Србије и председника Посланичке групе српско - аустријског пријатељства у Скупстини Србије, Драгана Марковића Палму у Бечу примио је заменик градоначелника Беча и потпредседник Слободарске партије Аустрије, Јохан Гуденус.

„Не можемо да прихватимо двоструке аршине Европске уније и Сједињених Америчких Држава. ЕУ и САД, односно НАТО пакт, су бомбардовале Србију 1999. године и на Косову и Метохији на власт довели терористе. Данас у Каталонији је сасвим друга реторика из тих земаља. Ми се слажемо да треба поштовати Устав Шпаније, али су морали да поштују и Устав Србије. Данас само Србија поштује Бриселски споразум, за разлику од Албанаца“, рекао је председник Јединствене Србије и председник Посланичке групе српско аустријског пријатељства Драган Марковић Палма и затражио помоћ Аустрије, која ће од јула 2018. године председавати Европском унијом, како би се поштовало међународно право и како би Србија што пре постала чланица Европске уније.

„Јединствена Србија је позвала Србе да гласају за Слободарску партију Аустрије на ванредним парламентарним изборима и ми им честитамо на одличном резузлтату који ће ову странку одвести у нову Владу Аустрије. Ми очекујемо да министри из Слободарске партије Аустрије у новој влади наставе са подршком Србији и да између осталог повећамо економску сарадњу између две земље која је 2016. године износила милијарду евра, 2017. нешто мало више, а наредних година очекујемо још више.

У Србији влада политичка стабилност и економска сигурност и има суфицит у буџету и то значи да инвеститори имају поверење у председника Србије, Александра Вучића, који има велику међународну популарност и зато позивам инвеститоре из Аустрије да јос више долазе у Србију“, рекао је Марковић и захвалио се Гуденусу сто је покренуо интернет петицију да Косово не уђе у УНЕСКО што, како је истакао, Србија му никада неће заборавити.

Галерија фотографија

Коментари
0
207

Оставите коментар





Пре слања унесите тачан резултат у поље: 0 + 3 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже