најактуелније:

У циљу развоја и унапређeња пољопривредне производње, Скупштина града Јагодине је пољопривредним произвођачима из Јагодине, омогућила коришћење бескаматних кредита код Комерцијалне банке а.д. и Банке Интеса а.д.. Укупне трошкове камате и обраде кредитног захтева, сносиће град Јагодина. | Скупштина града Јагодине, расписује конкурс за радно место менаџер у локалној самоуправи града Јагодина. Услов је да кандидат има минимум VI степен стручне спреме и обавезно знање енглеског језика. Ваш CV са фотографијом можете слати на e-mail адресу kabinet.jagodina@gmail.com | Скупштина града Јагодине је у циљу развоја привреде, омогућила привредним субјектима који своју делатност обављају на територији града Јагодине коришћење краткорочних кредита код Комерцијалне банке а.д., АИК банке а.д., Банке Интеса а.д. и Societe General банке, за које ће се трошкови камате плаћати из буџета града Јагодине. |

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

13.Октобар 2017
Пријем за каратисте из Јагодине који су учествовали на Шотокан првенству

На недавно одржаном првенству света у каратеу Шотокан федерације у мађарском граду Егеру, међу освајачима медаља били су и каратисти из Јагодине. Освојили су укупно 4 златне, 1 сребрну и 3 бронзане медаље. За репрезентативце из Јагодине и њихове тренере Драган Марковић Палма, председник Скупштине града Јагодине приредио је пријем и честитајући им на великом успеху доделио новчане награде које се крећу од 20.000 за освајаче најсјајнијих одличја до 7.000 динара за оне који су на овом првенство остали без медаља.

„Да вам честитам на резултату који сте постигли на првенству света, освојили сте 4 златне, једну сребрну и 3 бронзане медаље. Ми много одвајамо за спорт. За карате одвајамо  преко 2,5 милиона годишње. Имамо 130 клубова који се издржавају из буџета града. Када се  постигну високи резултати гледамо да стимулишемо и наградимо освајаче медаља. Ви сте спортисти више из љубави него због пара, али имајући у виду да треба купите опрему, да више времена проводите на тренинзима ви морати и да се разликујете од других који се не баве спортом. Ми смо данас издвојили одређена новчана средста за награде. Још да додам да четворо каратиста добило је орктобарске награде, сада ће добити октобарску награду и Милош Ристић. Новчани део награде је 50.000 динара. Тако да водимо рачуна о свим  спортским клубовима, успесима и сутра када завршите каријеру и школе и факултете да се запослите и радите. Тако да време које сте провели у спорту није узалудно потрошено време, јер спортста у каратеу и у другим болираличким вештинама максимало је у том спорту до 35 година. Поставља се питање шта по завршетку каријере? У овом граду ко је имао добре резултате мора да добије и адекватрно радно место“, рекао је на почетку Драган Марковић Палма.

Драган Марковић је затим истакао да су спортисти најбољи амбасадори Јагодине.

„Ви престављате Јагодину на највишем нивоу, свирање српске химне, истицање српске заставе је велики успех не само за вас него и за наш град. У Јагодини постоје четири карате клуба. Зоран Глигоријевић је наш најуспешнији каратиста  свих времена у Јагодини. Био је дуго година репрезентативац, носилац црног појаса трећи дан. Тај његов успех је путоказ за све генерације каратиста. Таленат је пет посто, а 95 посто је рад и упорност. Честитам вам и у име градоначелника Ратка Стевановића који се веома добро разуме у спорт и зна шта су одрицања како би се постигао  врхунски резултат“, закључио је Драган Марковић.

Каратистима је на великом успеху честитао и Зоран Глигоријевић, спортски директор Јагодинског спортског савеза.

 „У име града Јагодине и Јагодинског спортског савеза честитам вам на овом великом успеху на светском првенству за узраст од кадета до сениора. Велика јер част  да се избори статус репрезентативца, а ви сте оправдали поверење селектора и оставрили овај леп резултат и донели успех и репрезентацији Србије али и нашем граду, а сигуран сам и вашим породицама.  Ја бих искористио ову прилику да се захвалим граду Јагодина у ваше име али и у име осталих спортиста који дају велику  подршку за развој спорта  у нашем граду. Град Јагодина је  помогао да се ви кавлитетно припремите и одете на ово такмичење, а ви сте узвартили на веома леп начин. Иначе, као што знате, ситуација је тешка али град Јагодина је увек  нађе начина да финансира активности 130 спортских организација у 32 спортске дисциплине и ја се у име свих спортиста захваљујем нашем граду на том напору, рекао је Зоран Глигоријевић. 

Најуспешнији такмичар из Јагодине био је Иван Ивановић, освајач две златне медаље.

 „Имао сам 4 борбе  у појединачној конкуренцији, а у екипној пет борби. Желим да се захвалим мојим другарима из клуба који ми помажу приликом тренеирања, мом тренеру али и Јагодинском спортском савезу. Желим да се захвалим  и предеднику Скупштине града Јагодине без чије помоћи не би смо успели да идемо на ово такмичење и трудићемо се да што боље репрезнујемо наш град на наредним такмичењима, рекао је освајач две златне медаље.

Чедомир Вучићевић, тренер каратиста ,,Хаи-кена, имао је четири такмичера у Мађасркој који су освојили медаље.

„Желим да упутим захвалност нашој општини која максимало подржава наше такмичаре. Моја екипа у овом саставу је само део тима који је успешно репрезентовала Србију и наш град на светском првенству у Мађарској. Надам се да ћемо и на наредним такмичењима бити још успешнији него што смо били на овом у Мађарској“, рекао је између осталог Чедомир Вучићевић.

Немања Ивановић се посебно захвалио Драгану Марковићу Палми на помћи и подршци коју пружа каратеу.

„Желим да се захвалим Вама  на вашој подршци и помоћи које нам дајете и пружате јер сте нам омогућили да  тренирамо у условима какве ретко који клуб има у Србији, то могу слободно да кажем. Желим да се још једном захвалим и да наставимо да радимо, да Јагодина постане центар карате спорта у Србији“, рекао је Немања Ивановић.

Драган Глигоријевић, тренер каратиста Јагодине, истако је да је Јагодина јединствен град у Србији када је у питању спорт.

 „Изузетна ми је част што сам тренер карате у Јагодини, граду спорта. Јагодина је јединствен град у Србији који пружа одличне услове. У многим градовима  клубови плаћају термине у салама. Ми све то имамо бесплатно и ти одлични услови успели су да створе овакав резултат.  Све су то наши Јагодинци, нико није са стране дошао. Одлично смо представљали нашу репрезентацију на овом такмичењу. Добили смо признање од председника Савеза и од репрезентативних тренера, надам се да ћемо и убудуће на свим такмичењима да достојно репрезнетујемо овај град. У  сваком граду постоји велико ривалсвто измедну клубова, код нас то није случај. Ми на сва такмичења идемо заједно, подржавамо једни друге, не гледамо ко је чије дете и кад је меч ми скандирамо свим такмичарима. Захвалио бих се вама на помоћи  код свих такмичења и нада се да ћемо и убудуће остваривати овакве резултате“, рекао је Драган Глигоријевић, тренер КК ,,Јагодина“.

Чедомир Вучићевић поклонио је Драгану Марковићу, председнику Скупштине града, слику панораме Црног врха у знак сећања на велики успех који су каратисти из Јагодине постигли у Мађарској.

Галерија фотографија

Коментари
0
148

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 3 + 4 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже