најактуелније:

У циљу развоја и унапређeња пољопривредне производње, Скупштина града Јагодине је пољопривредним произвођачима из Јагодине, омогућила коришћење бескаматних кредита код Комерцијалне банке а.д. и Банке Интеса а.д.. Укупне трошкове камате и обраде кредитног захтева, сносиће град Јагодина. | Скупштина града Јагодине, расписује конкурс за радно место менаџер у локалној самоуправи града Јагодина. Услов је да кандидат има минимум VI степен стручне спреме и обавезно знање енглеског језика. Ваш CV са фотографијом можете слати на e-mail адресу kabinet.jagodina@gmail.com | Скупштина града Јагодине је у циљу развоја привреде, омогућила привредним субјектима који своју делатност обављају на територији града Јагодине коришћење краткорочних кредита код Комерцијалне банке а.д., АИК банке а.д., Банке Интеса а.д. и Societe General банке, за које ће се трошкови камате плаћати из буџета града Јагодине. |

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

04.Октобар 2017
Подела помоћи социјално угроженим породицама од продатих фотеља функционера

У Скупштини града Јагодине организована је подела помоћи социјално угроженим породицама из Јагодине са више деце од продатих фотеља функционера града. По 150 евра, односно 17.820 динара, добило је 66 социјално угрожених породица са троје и више деце. Списак породица доставио је Центар за социјални рад.

Осам фотеља јагодинских функционера продато је недавно за 9.850 евра, од чега је фотеља председника Скупштине града Драгана Марковића Палме продата за 2.500 евра, а остале по 1.050 евра. Сада функционери седе на дрвеним хоклицама. Циљ акције је био да се средства донирају социјално угроженим породицама са троје и више деце.

Марковић је нагласио да политичари не треба да се разликују од грађана који су их бирали на изборима.

„Нису их грађани бирали да седе на фотељама и да политичари стално говоре како су срећни, а да грађани једва преживљавају“, рекао је Марковић.

Марковић је подсетио да се Јагодина 13 година бори против беле куге, да помажу породицама са децом.

„У децембру ће породице које тешко живе добити једнократну помоћ, а до марта следеће године посао ће добити родитељи са троје и више деце. Све оно што смо радило претходних година када је у питању борба против беле куге има одређени резултат. На последњем попису 2012.године живи 440 породица више него 2002.године. Начин на који ми бринемо о грађанима разликује се од онога у другим градовима. Код нас ђаци не плаћају аутобуски превоз, ђаци већ 13 година иду на море у Црну Гору и Грчку. Цена вртића у Јагодини је најјефтинија у Србији. Имали смо акцију доделе 1.200 евра за при рођењу детета. И међу вама има има оних који су добили ту помоћ. Затим смо помагали породице са четворо и више деце и они добијају по 200 евра до пунолетсва детета. Ми се не боримо против беле куге само декларативно у изборној кампањи већ стално и то годинама“, рекао је Марковић. 

Он је додао да оваква борба против беле куге не постоји нигде.

„Били смо у Бечу код градоначелника, он је из Социјалдемократске партије и то је партија која има најбољи социјални програм у Европи. Он је рекао да ми у Јагодини имамо бољи социјални програм од Социјалдемократске партије у Аустрији. Ја сам поносан на све што смо урадили“, истакао је Марковић.

Он је позвао странке чији чланови су директори у јавним предузећима која послују са губитком, да им одузму фотеље.

„Позивам све партије у Србији, чији су политички директори на функцијама у јавним предузећима, да им одузму фотеље и чак не заслужују ни да седе на дрвеној хоклици столици. Гледао сам извештај  на једној телевизији где је била приказана изложба и видео фотељу од једног директора у Србији, какву нема ни Доналд Трамп у својој кући. Тај директор има 30 и нешто година и он представља Србију у неком државном предузећу које се зове Железница и које послује са губитком. Свим директорима јавних, државних или друштвених предузећа, која послују са губитком треба већ сутра одузети фотеље. 90 посто председника општина и градоначелника у Србији су то постали због својих лидера. Треба да престану више да се ваде на неко име, већ да видимо шта сте урадили и колико бринете о својим грађанима, а посебно о породицама са више деце”, изјавио је Марковић. 

Помоћ су, осим председника Скупштине града Драгана Марковића Палме, уручили и градоначелник Јагодине Ратко Стевановић,  заменица градоначелника Снежана Вукашиновић, начелник Поморавског округа Горан Милосављевић и шеф одборничке групе Српске напредне странке у Јагодини Никола Радосављевић.

Галерија фотографија

Коментари
0
169

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 6 * 0 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже