најактуелније:

Дом здравља и Општа болница у сарадњи са Скупштином града Јагодине обавештавају грађане Јагодине да је почела имунизација грађана против вируса Цовид-19. Пријављивање за вакцину можете извршити путем цалл центра сваког дана од 8х до 15х на сл.бр.тел. 035244763, 0358150537, 0358150538, 0648197294, 0648197295, 0648197296 И од 15х до 20х на бр.тел.0648197294, 0648197295, 0648197296. О датуму и месту вакцинисања сви пријављени грађани бице накнадно обавештени. |

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

03.Октобар 2017
Одржана 11. седница Скупштине града Јагодине

Скупштином је заседао председник Драган Марковић Палма, а донете су одлуке о додели друштвених признања града Јагодине у 2017. години, као и одлуке о измени максималног броја запослених на неодређено време у систему локалне самоуправе града Јагодине. Такође, једна тачка дневног реда била је посвећена и предлогу Одлуке којом се утврђују стари и доносе нови називи улица у Јагодини. Једна од улица у Јагодини носиће име по Стевчи Михаиловићу, првом премијеру Независне Србије.

Председник Скупштине града Јагодине, Драган Марковић Палма, током заседања споменуо је да ће новац од аукцијске продаје фотеља бити расподељен у среду 4. октобра.

„Позвали смо породице са троје и више деце и оне које су социјално најугроженије. Списак смо добили од Центра за социјални рад и да им уручимо новчана средства која смо добили од продаје фотеља, које смо продали за 9850 евра. 66 породица ће добити новчану помоћ од 150 евра, у динарској противвредности“, рекао је Марковић током заседања Скупштине града.

„На један начин олакшавамо живот наших грађана. С друге стране, олакшавамо рад многих институција као што су Министарство унутрашњих послова, Хитна помоћ, Пошта, Информациони систем и тако даље. Исто тако, чинимо један потез незаборава појединаца који су заслужни за живот и рад Јагодине. Ту спадају различити људи који су се бавили политиком, војском, књижевношћу, песништвом и другим видовима уметности и сви они који су на неки начин допринели да име Јагодине буде препознатљиво широм Србије. Ми се нисмо ограничили само на имена из Јагодине, ту су и позната имена која су дала допринос развоју Србије. Јагодина је исто тако препознатљива по томе што је дала два председника Владе. Један од њих се доселио у Јагодину, то је Аврам Петронијевић који је био председник Савета и председник Владе у време Кнеза Милоша Обреновића и у време Кнеза Александра Карађорђевића. Други је рођени јагодинац и то је Стевча Михаиловић, који је био председник Владе у више наврата и знатно је допринео томе када се Србија стварала као држава и расла као држава“, рекао је Ратко Стевановић, градоначелник Јагодине.

„Мислим да је Скупштина донела једну квалитетну, свеобухватну одлуку јер су се ту нашле многобројне личности које су дале допринос и развоју Јагодине кроз њену историју и које су дале допринос Србији.Мислим да је посебно значајно за нас јагодинце што је улицу добио и први председник Владе Независне Србије из 19. века, Стевча Михаиловић. Ту су се сигурно нашле и личности из области верских заједница и многи јагодинци који су обележили историју Јагодине“, рекао је Горан Милосављевић, одборник СПС-а у Јагодини.

„Јагодина се по самој структури веома развија и имамо ту потребу да ускладимо називе улица да би била препознатљива и њима. Имамо улицу названу по првом председнику Владе, Стевчи Михаиловићу. Та улица, али и његово име, су веома значајни за наш град“, рекао је Никола Радосављевић. одборник СНС у Јагодини.


Галерија фотографија

Коментари
0
1655

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 5 * 5 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже