најактуелније:

У циљу развоја и унапређeња пољопривредне производње, Скупштина града Јагодине је пољопривредним произвођачима из Јагодине, омогућила коришћење бескаматних кредита код Комерцијалне банке а.д. и Банке Интеса а.д.. Укупне трошкове камате и обраде кредитног захтева, сносиће град Јагодина. | Скупштина града Јагодине, расписује конкурс за радно место менаџер у локалној самоуправи града Јагодина. Услов је да кандидат има минимум VI степен стручне спреме и обавезно знање енглеског језика. Ваш CV са фотографијом можете слати на e-mail адресу kabinet.jagodina@gmail.com | Скупштина града Јагодине је у циљу развоја привреде, омогућила привредним субјектима који своју делатност обављају на територији града Јагодине коришћење краткорочних кредита код Комерцијалне банке а.д., АИК банке а.д., Банке Интеса а.д. и Societe General банке, за које ће се трошкови камате плаћати из буџета града Јагодине. |

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

26.Септембар 2017
Продајом фотеља функционера прикупљено 9.850 евра за социјално угрожене породице са више деце

Фотеља председника Скупштине града Јагодине Драгана Марковића Палме продата је на данашњој лицитацији за 2.500 евра, за 500 више од почетне цене, док је осталих седам фотеља функционера продато за 1.050 евра. Укупно је прикупљено 9.850 евра а новац ће добити социјално угрожене породице са троје и више деце.

Фотељу Драгана Марковића Палме купило је предузеће ,,Alfa” из Јагодине.

Након јавног надметања Драган Марковић Палма је рекао да ће око 60 социјално угрожених породица са више деце добити око 150 евра.

„На идеју о продаји фотеља сам дошао јер сматрам да градоначелници и председници скупштина у Србији не треба да седе на фотељи већ на хоклици јер народ не гласа политичаре да би они сели на фотељу. То није њихова дедовина“, рекао је Марковић.

Он је казао да би волео да његов пример следе и функционери из осталих градова.

„Ми смо купили дрвене хоклице које коштају 1.700 динара. Набавна цена моје фотеље је била 300 евра а продата је за 2.500 евра. Стално ћемо тако нешто да купујемо по нижој цени а да продајемо по већој и да новац иде у хуманитарне сврхе. Познато је да ја 13 година примам грађане. Смејали су се што смо давали по 2.000, 3.000, 4.000 динара грађанима. Ми имамо критеријуме по којима дајемо новац. Има политичара који не знају колико имају пара и њима није ништа 3.000 динара, али породицама које немају то су велике паре. Сада није изборна кампања, ми то не радимо због избора већ помажемо годинама. Они који сматрају да су то политички поени нека и они шаљу децу бесплатно на море, нека воде студенте у Беч. Средства су увек од донатора. Сваке године између 2.000 и 3.000 људи из Јагодине путује у неку европску државу од донатора. Питају се одакле нам паре? Па ми смо једини град где чланови градског већа не примају плате. Политичке плате не смеју да постоје у Србији“, рекао је Марковић и додао да већ има у плану нову хуманитарну акцију. Марковић је поручио локалним функционерима у Србији да ,,све оно што је луксуз у просторијама скупштина, то продају и помогну онима којима је неопходна помоћ”. Он је додао да његов позив не важи за председника државе, премијера и министре јер они стално имају госте из иностранства.

„Јагодина никад ништа није купила нешто што је луксуз. Од 2004. године нисмо купили ни један ауто, а општинска возила користе грађани када иду на лечење у клиничке центре“, рекао је Марковић.

Након обраћања, Марковић је повео новинаре у његов кабинет где је показао своју дрвену хоклицу на којој ће убудуће седети.

„Ово је дрвена хоклица која на селу служи за мужу крава. Ја сам рођен на селу, живим на селу и разликујем се од неких политичара који су рођени у лифту и не знају шта значи када немаш“, казао је Марковић.

Марковић је на питање новинара колико је хоклица неудобнија од фотеље, рекао да му је хоклица удобнија од фотеље зато што је испунио циљ, а то је да социјално угрожене породице добију неопходну помоћ.

Купац фотеље Драгана Марковића Палме, Јовица Станковић из предузећа ,,Alfa” је казао да ће фотељу ставити у канцеларију предузећа.

,,Подржали смо ову акцију зато што је хуманитарног карактера и зато што знамо да ће средства добити породице којима је то најпотребније“, рекао је Јовица Станковић из предузећа ,,Alfa”.

Фотељу градоначелника Јагодине, заменика градоначелника и заменика председника Скупштине града, чија је почетна цена била 900 евра, продате су за 1.050 евра. За толико су продате и четири фотеље функционера из сале за заседање Скупштине града. Фотељу градоначелника купио је Славиша Марковић, заменика градоначелника предузеће ,,Агрођоле“, заменика председника скупштине ,,Високоградња инжењеринг“, док су фотеље функционера из сале за заседање Скупштине града Јагодине купили предузећа ,,Zoran Reisen“, СЗТР ,,Luks“, ,,S-tim invest“ и STS ,,Каn Group“.

Галерија фотографија

Коментари
0
269

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 6 * 8 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже