најактуелније:

У циљу развоја и унапређeња пољопривредне производње, Скупштина града Јагодине је пољопривредним произвођачима из Јагодине, омогућила коришћење бескаматних кредита код Комерцијалне банке а.д. и Банке Интеса а.д.. Укупне трошкове камате и обраде кредитног захтева, сносиће град Јагодина. | Скупштина града Јагодине, расписује конкурс за радно место менаџер у локалној самоуправи града Јагодина. Услов је да кандидат има минимум VI степен стручне спреме и обавезно знање енглеског језика. Ваш CV са фотографијом можете слати на e-mail адресу kabinet.jagodina@gmail.com | Скупштина града Јагодине је у циљу развоја привреде, омогућила привредним субјектима који своју делатност обављају на територији града Јагодине коришћење краткорочних кредита код Комерцијалне банке а.д., АИК банке а.д., Банке Интеса а.д. и Societe General банке, за које ће се трошкови камате плаћати из буџета града Јагодине. |

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

20.Септембар 2017
Ускоро братимљење Јагодине и Херцег Новог

У тродневној посети Херцег Новом борави делегација града Jагодине на челу са председником Скупштине града Јагодине Драганом Марковићем Палмом. Јагодинску делегацију дочекао је председник општине Херцег Нови Стеван Катић.

„Дошли смо у Херцег Нови, град са којим ће се ускоро Јагодина побратимити. Велико нам је задовољство да сарађујемо са градом који је просрспки орјентисан, али то не значи да не желимо да сарађујемо и са другим градовима у Црној Гори. Јединствена Србија поштује легалитет и легитимитет и драго нам је да је мој пријатељ Стеван Катић добио поверење грађана Херцег Новог. Дошли смо да разменимо искуства. Са нама у делегацији су привредници, власници неколико великих компанија и један власник фабрике авиона из Краљева који ће следеће недеље почети да гради фабрику авиона у Јагодини. Ми у Јагодини имамо травнату писту, а за две до три године ћемо направити праву писту на коју ће моћи да слећу АТР авиони. Овде нас је дочекао и власник фабрике делова за авионе тако да ће то бити почетак сарадње. Такође ћемо обићи две локације које су потенцијалне за смештај јагодинских ђака које већ 13 година шаљемо на море у Црну Гору у Буљарице, али тај објекат је нешто старији и зато тражимо нову локацију. Локална власт у Херцег Новом данас има 100 дана власти, а ја мислим да је потребно нешто више од 100 дана да би грађани физички видели помак и сигуран сам да ће за четири године Херцег Нови процветати“ ,рекао је по доласку у Хрецег Нови Драган Марковиц Палма.

„Веома смо задовљни што нам је у госте у узвратну посету дошла овако значајна делегација из Јагодине. Ми смо прошлог месеца били у Јагодини и одушевљени смо са оним што смо видели. У наредна два дана обићи ће наши гости ресурсе са којима располажемо у Херцег Новом, привредне и турстистичке, као и потенцијалне локације за смештај јагодинских ђака“, рекао је председник општине Херцег Нови Стеван Катић.

Коментари
0
180

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 4 - 1 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже