најактуелније:

У циљу развоја и унапређeња пољопривредне производње, Скупштина града Јагодине је пољопривредним произвођачима из Јагодине, омогућила коришћење бескаматних кредита код Комерцијалне банке а.д. и Банке Интеса а.д.. Укупне трошкове камате и обраде кредитног захтева, сносиће град Јагодина. | Скупштина града Јагодине, расписује конкурс за радно место менаџер у локалној самоуправи града Јагодина. Услов је да кандидат има минимум VI степен стручне спреме и обавезно знање енглеског језика. Ваш CV са фотографијом можете слати на e-mail адресу kabinet.jagodina@gmail.com | Скупштина града Јагодине је у циљу развоја привреде, омогућила привредним субјектима који своју делатност обављају на територији града Јагодине коришћење краткорочних кредита код Комерцијалне банке а.д., АИК банке а.д., Банке Интеса а.д. и Societe General банке, за које ће се трошкови камате плаћати из буџета града Јагодине. |

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

19.Септембар 2017
Драган Марковић Палма и ове године наградио студенте Факултета педагошких наука

На Факултету педагошких наука у Јагодини у понедељак је одржан свечани пријем и додела индекса студентима прве године овог факултета.

Факултет педагошких наука у Јагодини већ 24 године успешно наставља традицију образовања учитеља у Јагодини дугу више од једног века. Будући учитељи и васпитачи имају једну од најчаснијих и најодговорнијих мисија у друштву, а то је да образују и васпитавају младе генерације, рекла је декан факултета проф. др Виолета Јовановић.

„На нашем факултету је увек празник када нам нова лица испуне овај амфитеатар. Надам се да ћете се овде лепо осећати наредних година а ми ћемо учинити све да оправдамо поверење које сте нам указали тиме што сте дошли код нас. Уверена сам да сте у Јагодину дошли не само зато што сте чули да овај факултет пружа много својим студентима, већ зато што сте чули да је Јагодина један посебан град у коме се много брине о студентима и младим људима. За то је најзаслужнији наш председник скупштине Драган Марковић Палма“, рекла је Виолета Јовановић.

Свечаном пријему и ове године је присуствовао председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма.

„Желим да вам честитам што сте изабрали најбољи град у Србији за студирање. То су рекли грађани других градова који су долазили у Јагодину и видели како изгледа град. За нас у Јагодини су млади људи закон. Ви сте изабрали један од најтежих позива и ви треба да васпитавате нашу децу. Овде има студената из више од 40 градова Србије. Држава мора мало да повећа плату за просветне раднике, да вас стимулише да учите, да будете добри студенти, а касније и васпитачи, наставници и професори“, рекао је Марковић Због великих трошкова које имају родитељи студената пред почетак сваке нове школске године, Драган Марковић Палма је одлучио да и ове године новчано помогне неким студентима.

„Ево данас као и претходних шест година ја ћу одвојити пола своје плате и шест студената Факултета педагошких наука добиће по 50 евра. Служба факултета нека извуче индексе. Ја позивам и друге политичаре, ако мисле да је ово политички маркетинг, нека дају и помоглну малдим људима. Нека млади људи виде да неко брине о њима“, рекао је Марковић и додао: „Ми смо у Јагодини студентима омогућили да бесплатно посећују Зоо врт, Аква парк, Музеј воштаних фигура. И не само то. Ми сваке године водимо студенте у Беч. Ове године, 31. октобра, водимо 550 студената у Беч. Ми хоћемо да ти млади људи оду на екскурзију два или три дана, да виде како се живи у Европи и да се врате да живе и раде у Србији. Оно што је такође битно за будуће васпитаче и наставнике је да у Јагодини сваке године има више ђака првака него претходне. Ове године је то три, није неки број да се хвалимо, али је важно да се не смањује и да наставници и професори не остају без посла“, рекао је Марковић и рекао да град помаже факултету и да ће тако бити и убудуће.

Марковић је први индекс и 50 евра уручио Невени Алексић из Краљева, а затим је још петоро студената добило индекс и новац - Биљана Весовић из Крагујевца, Милица Милосављевић из Београда, Ивана Цекић из Лесковца, Жаклина Путујић из Зајечара и Александар Дамњановић из Београда.

Студентска организација Факултета педагошких наука у Јагодини доделила је Повељу председнику Студентске конференције универзитета Србије Милану Савићу за несебични допринос побољшању студентског стандарда и раду студентске организације.

Након кратке презентације Еразмус плус програма, односно програма међународне размене студената и професора, хор Факултета педагошких наука је извео неколико нумера, а затим су и остали бруцоши, њих 210, добили своје индексе.

Галерија фотографија

Коментари
0
164

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 7 * 1 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже