најактуелније:

У циљу развоја и унапређeња пољопривредне производње, Скупштина града Јагодине је пољопривредним произвођачима из Јагодине, омогућила коришћење бескаматних кредита код Комерцијалне банке а.д. и Банке Интеса а.д.. Укупне трошкове камате и обраде кредитног захтева, сносиће град Јагодина. | Скупштина града Јагодине, расписује конкурс за радно место менаџер у локалној самоуправи града Јагодина. Услов је да кандидат има минимум VI степен стручне спреме и обавезно знање енглеског језика. Ваш CV са фотографијом можете слати на e-mail адресу kabinet.jagodina@gmail.com | Скупштина града Јагодине је у циљу развоја привреде, омогућила привредним субјектима који своју делатност обављају на територији града Јагодине коришћење краткорочних кредита код Комерцијалне банке а.д., АИК банке а.д., Банке Интеса а.д. и Societe General банке, за које ће се трошкови камате плаћати из буџета града Јагодине. |

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

16.Септембар 2017
Још један успех града Јагодине

Пројекат бесплатног летовања за мале и велике матуранте, који тринаесту годину заредом спроводи Скупштина града Јагодине, успешно је завршен. Последњу смену, која је отпутовала протеклог четвртка, чинили су матуранти из Јагодине који су своје средње образовање завршили у школама других општина и градова.

На пут су кренули ученици Медицинске школе из Ћуприје, Техничке школе из Параћина, Пољопривредне школе из Рековца, Музичке школе из Ћуприје, Привредне школе из Свилајнца и ученици других образовних институција ван Јагодине. И ова последња смена, с радошћу је одбројавала минуте до поласка у Паралију. Узбуђење се осетило на самом стајалишту, а док су родитељи помагали својој деци да се спакују, они су сваки тренутак пред полазак искористили да проведу заједно. Снежана Вукашиновић, заменица градоначелника Јагодине, испратила је и последњу групу матураната и она није крила задовољство због још једног успешно завршеног пројекта.

„За младе људе, бесплатно летовање је прилика да се још мало друже са својим другарима, да се лепо забаве, да им буде лепо и пријатно. Родитељима и породицама је ово и финансијска помоћ, с обзиром на то да су имали повећане трошкове да опреме своје матуранте, како мале, тако и велике. Ту су и трошкови око уписа на факултете, које такође не треба занемарити. То је значајна димензија овог пројекта. Пројекат је до сада протекао без икаквих проблема. О томе најбоље сведоче позитивни утисци матураната који су се вратили из Паралије. Имамо разлога да будемо задовољни. Испратили смо много младих људи, помогли многим породицима, све је протекло онако како ваља. Мислим да су сви били на добитку. Поносни смо на овај пројекат који је јединствен, не само у Србији, већ и ван ње. Искрено се надам да ћемо се и следеће године дружити и са овог места испратити неке нове матуранте који ће одлазити срећни и исти такви вратити се са мора“, задовољно је истакла Снежана Вукашиновић.

Ово је била тринаеста година како локална самоуправа града Јагодине шаље мале и велике матуранте на летовање у Буљарице, односно Паралију. Пројекат се спроводио о трошку Скупштине града Јагодине, а како би град био сигуран да ће ђаци бити безбедни, са њима су до сада кретали професори, лекари, спасиоци и припадници обезбеђења, што је био случај и са овом последњом групом.

Коментари
0
131

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 9 * 10 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже