најактуелније:

У циљу развоја и унапређeња пољопривредне производње, Скупштина града Јагодине је пољопривредним произвођачима из Јагодине, омогућила коришћење бескаматних кредита код Комерцијалне банке а.д. и Банке Интеса а.д.. Укупне трошкове камате и обраде кредитног захтева, сносиће град Јагодина. | Скупштина града Јагодине, расписује конкурс за радно место менаџер у локалној самоуправи града Јагодина. Услов је да кандидат има минимум VI степен стручне спреме и обавезно знање енглеског језика. Ваш CV са фотографијом можете слати на e-mail адресу kabinet.jagodina@gmail.com |

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

13.Септембар 2017
На кик бокс спектаклу у Предору „Палмини тигрови“ бољи од репрезентације Македоније

У Предору,засеоку Кончарева, одржан кик бокс меч између КБК „Палмини тигрови“ и репрезентације Македоније. Палмини тигрови су у сјајном мечу савладали репрезентацију Македоније са 5:2.

Спектаклу у Педору присуствовао је и Вања Удовичић, министар омаладине и спорта у Влади Србије. Удовичић је у Предор дошао на свој рођендан. Тим поводом, али и у знак захвалности за све што је учинио за кик бокс, али и спорт уопште Борисав Пелевић, председик КБС Србије и Светске кик бокс федерације, уручио је пехар Вањи Удовичићу.

„У дугој спорсткој каријери освојио сам много медаља, победио много утакмица али овакву награду никада нисам имаo. Хвала Јагодини, хвала свима“, рекао је Вања Удовичић примајући пехар из руку Борисава Пелевића. Рођендан су министру Удовичићу у паузи између две борбе честитале и рукометашице Јагодине, које су члан Супер лиге Србије.

Вања Удовичић је нагласио да је циљ министрарства на чијем је челу – децентрализација спорта.

„Оно што је наша теденција и наш циљ јесте децентрализација спорта и да из великих градова попот Београда, Ниша и Новог Сада преместимо велика такмичења у друге мање средине и мени није тешко да данас на мој рођендан подржим једну овакву манифестацију. Честитам Драгану Марковићу Палми који стоји иза овога. Наши кик боксери су сјајни борци, имамо апсолутног светског првака, наше сјајне репрезентативце који постижу феноменалне резултате. Спорт у Србији расте. Прошле године су наши спортисти освојили 722 медаље, а ове године ћемо можда и оборити тај рекорд“, рекао је Удовичић.

Иначе, гости Драгана Марковића Палме, поред Удовичића, били су Ивица Дачић, први потпреденик Владе и министар иностраних послова, Ивица Тончев, државни секретар у министарству иностраних послова, Драгомир Карић, председник Покрета снага Србије, Борисав Пелевић, народници посланици затим председници многих градова и општина у Србији. Специјалан гост био је и Дајан Мицевски, председник Кик бокс савеза Македоније.

Приликом отварања кик бокс меча у Предору Борисав Пелевић је, између осталог, нагласио:

„Драган Марковић Палма је једн од два најбоље промотера кик бокса на свету. Палма и Рој Бејкер, председник Кик бокс савеза Ирске и потпредседником Светске кик бокс федерације су да најбоља промотера на планети. Направити овакву манифестацију са оволико људи у јендом засоку у Србији, то може само Палма“, рекао је Борисав Пелевић.

После сјајног меча и величанствене победе Пламиних тигрова над репрезнетацијом Македоније Ивица Дачић је истакао да су односи између Србије и Македоније ипак на високом новоу.

„Ја морам да похвалим мог пријатеља Драгана Марковића Палму, захваљујући њему ми све ове године гледамо сјајне мечеве и захваљујући њему постоји оволико интересовање за овај спорт. Видели сте да није било ни једног звиждука нити је било вређања по националној основи што показтује да су односи између две земље, Србије и Македоније и два народа на високом новоу. Само бих замолио политичаре да их не кваре, рекао је Дачић.

Драган Марковић Плама, оснивач и председник Кик бокс клуба Пламини тигрови и почасни председник Кик бокс савеза Србије нагласио је да никада нису били бољи услови за спортисте у Србији.

„Желим да се захвалим Ивици Дачићу на подршци, министру спорта и легенди Вањи Удовичићу, који зна шта је бити такмичар и зна како се он такмичио и борио и освајао многе медаље, колико су тешки тада били услови за спортисте. Мислим да спортисти у Србији никада нису имали боље услове него последње три године од када је на челу тог ресора Вања Удовичић, односно од када је ова влада. Ми морамо да констатујемо да спосртисти праве мостове пријатељства и ту имају велику подршку и министарства спољих послова Срби је и министра Дачића. Сигуран сам да смо ми у КБК Палмини тигрови једини клуб у Србији који може да се супростави репезентацијама света. Ово је 21. међународни меч у Кончареву. Два смо изгубили, од Русије и САД и један је завршен ремијем. Остало смо победили. Следећег 7. јула тражићемо реванш од САД и показаћемо им како се бори на земљи, јер они су јачи у ваздуху, али на земљи сигурно нису“, истакао је Драган Марковић Палма и додао да прижељкује и реванш са Хрватима који, како је рекао, Србима стално праве проблеме.

„Хрвати су Месна заједница у Европи и Хрвати то не раде сами. А мораћемо и Хрвате да доведемо, да направимо неки датум, да измислимо као Шојић што је измисио славу. Измислимо неки датум за Хрвате и да дођу да им покажемо како се то ради у рингу.“

Борислав Пелевић је обећао да ће колико сутра ступити у контакт са председником Кик бокс федерације САД и уговорити меч са њима, а да ће до директног сусрета доћи за време Светског првенства које се новембра месеца одржава Будимпешти.

За најбољег боксера меча проглашен је Александар Коновалов, који је у последњој рунди показао да је за класу бољи од Емира Ибраимија приморавши га на предају у другој рунди.

За најбољу борбу проглашен је меч у лоу кику до 75 кг у коме је Немања Пантелић у другој рудни нокаутирао Мите Ашкова, такође сјајног борца, али је такмичар Палминих тигрова на том мечу бриљирао.

Галерија фотографија

Коментари
0
113

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 6 - 4 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже