најактуелније:

У циљу развоја и унапређeња пољопривредне производње, Скупштина града Јагодине је пољопривредним произвођачима из Јагодине, омогућила коришћење бескаматних кредита код Комерцијалне банке а.д. и Банке Интеса а.д.. Укупне трошкове камате и обраде кредитног захтева, сносиће град Јагодина. | Скупштина града Јагодине, расписује конкурс за радно место менаџер у локалној самоуправи града Јагодина. Услов је да кандидат има минимум VI степен стручне спреме и обавезно знање енглеског језика. Ваш CV са фотографијом можете слати на e-mail адресу kabinet.jagodina@gmail.com |

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

11.Септембар 2017
У Јагодини одржана конференција за новинаре поводом великог успеха Србије на Европском првенству у Скопљу у кик боксу

По повратку из Скопља, где је одржано Европско првенство за кадете и јуниоре, репезентативци Србије је у Јагодини одржала конференцију за новинаре. Као што је познато репезентразтивци Србије су постигли невероватан успех, освојили су 11 златних, 4 сребрне и 8 бронзаних медаља. Освaјаче медаља најпре је поздравио Драган Марковић Палма, почaсни председник Кик бокс савеза Србије.

„Желим да честитам репрезентаивцима на овом величаственом успеху. Освојили сте друго место, после Русије, то је велики успех. Али, имајући у виду колико су они одвели такмичара, а колико ми, убеђен сам да бисмо били бољи да смо имали више такмичара на овом првенству у Скопљу. Желим да честитам председнику Светске кик бокс федерације и нашег Савеза Борисаву Пелевићу за све оно што је урадио за развој нашег и светског кик бокса, да честитам Дондору, савезном селектору, који 35 година волонтерски ради у Савезу, затим спортском директор Мићи Јотићу. То су људи који трају у Кик бокс савезу Србије и да се респектују када је у питању кик бокс у свету . Желим да честитам тренерима чији су такмичари освојили златне, сребрне и бронзане медаље. Захваљујем се професору Пелевићу који је указао част граду Јагодини да буде домаћин ове конференције за штампу“, рекао је Драган Марковић Палма и додао: „Оно што је важно да Србија и кик бокс у Србији има будућност. Сигуран сам да су ово неки нови сениорски репрезентативци. Оно што је важно за ове младе такмичаре, јесте да редовно тренирају, да слушају тренере и да буду примерни момци у граду. А сигуран сам да ће свима који сутра дан заврше факултете бити обезбеђен посао и да будете неко од угледа у Србији. Користим ову прилику и да позовем све љубитеље спорта на пријатељски међународни кик бокс меч, између репрезентације Македоније и Кик бокс клуба "Палминих тигрова". Меч ће се одржати у Кончареву, Предору у уторак 12. септембра са почетком у 16:30 часова“

Професор Борисав Пелевић је детаљно упознао присутне новинаре са великим успехом Србије на Европском првенству у Скопљу.

„Налазим се мало у непријатној ситуацији, ризикујем да ми не верујете какав смо успех остварили у Скољу. Јер од 35 такмичара, ми смо освојили 23 медаље. Ја нисам толико медаља очекивао. Ово је за већину такмичања било прво међународно такмичење. Међутим, наши тренери су били оптимисти, најбољу прогнозу је направио тренер Срђан Радуловић који је рекао да сигурно освајамо 10 златних медаља. Освојили смо једну медаљу више. Желим да се захвалим на дивном понашању и јединству коју су оставрили наши такмичари. Сви су били заједно и сви су били као један. Само се чуло у хали када су се наши такмичари борили: Србије, Србија...Поносан сам на такмичаре али и на тренере који су свој део посла одрадили заиста маестрално.

Србија је освојила 23 медаље у конкуренцији од 1563 такмичара.

„Конкуренција је била ужасно јака, никад јача 1563 такмичара из 37 земаља. Освајач бронзане медаље морао је да ради три, четри меча. Рецимо Радовић из Јагодине је имао три меча да би освојио бронзану медаљу. Ми смо били међу земљама која је имала осредан број такмичара. Русија је имала 122, Пољска је имала 128, Турска преко 1000, ми само 35. У укупном пласману ми смо освојили друго место иза Русије. Али у међусобним сусретима Србија – Русија ми смо победили у 8 мечева, а они у четири. То вам говори о квалитету. Заиста епохални успех.“

Председник Светске кик боксе федерације потом је истакао значај овог великог успеха.

„Ово је највећи успех јуниорског кик бокса у Србији, али и уопште кик бокса. Никада нисмо освојили 23 медаље, чак и када је првенство било у Београду, додао је Пелевић, а потом се обратио освајачима медаља.

„Ви сте наша будућност. Спортска јавност Србије рачуна на вас, ви ћете бити нови сениорски шампиони. Ја више не бринем за будућност кик бокса у Србији. Зато смо сви поносни на вас.“, закључио је Пелевић.

„Ово је једна нова генерација такмичара и она је најбоља генерација јуниора у историји кик бокса у Србији. У свему су примерни, како у свом понашању ван ринга, тако и на рингу. Имали смо само петоро такмичари који су учествовали на неком међународном такмичењу, остали су дебитанти. Показали су да су будућност нашег кик бокса.“, посебно је нагласио Невен Дондур, селектор репрезенатације Србије.

Спортски директор репезентације Србије Мића Јотић истакао је да је на прави начин представљена Србија у Скопљу.

„Ове медаље су плод једног систематског рада у нашем савезу. Ови млади такмичари који су први пут наступили, наступили су зрело као искусни такмичари. Они су плод једног организованог рада нашег савеза. Такође ми организујемо и едукацију тренера и они су дали огроман допринос овом успеху. Наш савез зато не јача само такмичарски, већ и стрично и ове медаље су само доказ тога, рекао је Јотић.

„Желим најпре да се захвалим Драгану Марковићу Палми на овом пријему, који ће бити једини у Србији. Омогућио нам је да се чује о наших успесима, које смо медаље освојили и представљали Србију у најбољем светлу. Имали смо подмлађену репрезнетацију. Ја сам био ипак оптимиста, рекао сам да очекујем 20 медаља, освојили смо 23. Задовољан сам успехом, поручујем овим младим такмичарима да треба да истрају јер већ наредне године очекује их Светско првенство у Италији“, рекао је Срђан Радуловић.

„Од првог дана када су дошли на припреме ови млади такмичатри су показли посвећеност, жељу и вољу, бобеност. На невероватна начин су нас представљали на том првенству и због тога смо сви поноси на њих“, рекао је генерални секретар Савеза Петар Петровић.

„Ја сам презадовоља што имамо 11 злата. Била је веома јака конкуренција. У финалу сам радила са Чехињом. Морам да истакнем да смо и на овом првенству с поносом представљали себе, свој клуб али и Србију“, рекла је Марина Ђекић, освајач медаље у дисциплини К1 до 52 кг.

Стефан Пауновић, који је тријумфовао у дисциплини лоу кик до 81 кг, је такође био презадовољна оствареним успехом у Скопљу.

„Имао сма 4 меча и четри победе, конкуренција је била много јака, али успели смо да изборимо толико злата и да будемо екипно други.“

Галерија фотографија

Коментари
0
76

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 10 - 8 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже