најактуелније:

У циљу развоја и унапређeња пољопривредне производње, Скупштина града Јагодине је пољопривредним произвођачима из Јагодине, омогућила коришћење бескаматних кредита код Комерцијалне банке а.д. и Банке Интеса а.д.. Укупне трошкове камате и обраде кредитног захтева, сносиће град Јагодина. | Скупштина града Јагодине, расписује конкурс за радно место менаџер у локалној самоуправи града Јагодина. Услов је да кандидат има минимум VI степен стручне спреме и обавезно знање енглеског језика. Ваш CV са фотографијом можете слати на e-mail адресу kabinet.jagodina@gmail.com |

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

28.Август 2017
Рекордна посета за крај летње сезоне

Протекле суботе, на летњој сцени излетишта „Поток“ у Јагодини изведена представа за децу „Авантуре витеза Трапавог“, док је већ наредне вечери на истој сцени наступила Вера Матовић уз пратњу оркестра Славише Савића Шодера пред око 6000 посетилаца

Манифестација „Јагодинско културно лето“, која је одржана протеклог викенда на летњој сцени излетишта „Поток“, завршена је великом стилу и рекордном посетом. Прошле суботе, изведена је дечија представа „Авантуре витеза Трапавог“, а већ наредне вечери у истом амбијенту, наступила је легендарна естрадна уметница Вера Матовић, заједно са хармоникашем Славишом Савићем Шодером и оркестром.

Представа „Авантуре витеза Трапавог“ позоришта „Арт“ из Београда изведена је премијерно пред јагодинском публиком. Традиционално, привукла је велики број публике, а највише је било оних најмлађих. Одлична глума и јединствена сценографија одушевила је малишане, који су са пажњом и осмехом пратили сваку реченицу. Глумци, предвођени Фуадом Табачићем, били су нарочито одушевљени пријемом јагодинске пубике:

„Јагодина је свакако заслужила једну премијеру. Имали смо малу трему, али надамо се да је све испало како ваља. Глумци немају баш стално прилике да наступају пред овако великим бројем људи. Овде је једна потпуно нова енергија коју ми на сцени осећамо и која нас води да будемо што бољи и занимљивији“, рекао је Табачић.

„Изузетно је пријатно и дивно, свиђа ми се што има јако пуно деце и то је најбитније. Природа је јако лепа, као и сцена, тако да можемо само да уживамо сви заједно“, рекла је његова колегиница Јадранка Нанић Јовановић.

Већ наредне вечери, у истом амбијенту, пред бројном публиком  чија је бројка од скоро шест хиљада оборила све рекорде, наступила је легендарна естрадна уметница Вера Матовић. Она је заједно са хармоникашем Славише Савића Шодера изводила своје песме, али и хитове својих колега. Песма се орила излетиштем, а публика је видно уживала у свакој отпеваној песми и такту оркестра. Иако овде не наступа први пут, увек добро расположена Вера Матовић, за наш лист изнела је своје импресије.

„Предивно се осећам када видим оволико света. Заиста сам поносна на ову публику која долази, која ме подржава. У оваквом амбијенту, осећам се као да наступам испред Нијагариних водопада. Већ сам рекла и поновићу још једном: ово нема нигде и овако нешто има само у Јагодини“, рекла је са задовољством Вера Матовић .

Хармоникаш Славиша Савић Шодер, делио је мишљење колегинице са којом је наступио:

„Одушевљен сам. И прошли пут сам био пријатно изненађен и сада ми је опет јако драго што овде наступамо. Што се мене тиче, можемо сваког дана овако“, рекао је Савић.

После Вериног маестралног наступа, уследили су први тактови „Моравца“, што је уједно и био позив да се многобројна публика ухвати у велико коло и направи велику народну игранку, која је била саставни део ове манифестације током целе летње сезоне. Присутни су неуморно играли и веселили се, а њихови позитивни утисци после ове забавне вечери говорили су да је још једном организација била на високом нивоу.

Од самог почетка ове сезоне, манифестација „Јагодинско културно лето“ бележи велику посећеност, како публике из Јагодине, тако и осталих крајева Србије. Разноврстан културно-забавни програм за све узрасте привукао је велики број туриста,  те би се са сигурношћу могло рећи да је од самог почетка па до краја, све протекло баш онако како је и замишљено. Организатор свих дешавања на летњој сцени излетишта „Поток“ је Културни центар „Светозар Марковић“, а покровитељ дешавања је Скупштина града Јагодине. За сва дешавања у „Потоку“, улаз је традиционално бесплатан.

Галерија фотографија

Коментари
0
172

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 3 * 2 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже