најактуелније:

У циљу развоја и унапређeња пољопривредне производње, Скупштина града Јагодине је пољопривредним произвођачима из Јагодине, омогућила коришћење бескаматних кредита код Комерцијалне банке а.д. и Банке Интеса а.д.. Укупне трошкове камате и обраде кредитног захтева, сносиће град Јагодина. | Скупштина града Јагодине, расписује конкурс за радно место менаџер у локалној самоуправи града Јагодина. Услов је да кандидат има минимум VI степен стручне спреме и обавезно знање енглеског језика. Ваш CV са фотографијом можете слати на e-mail адресу kabinet.jagodina@gmail.com |

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

23.Август 2017
Јагодину посетило 15.000 људи у једном дану

У току манифестације „Отворени дан“ Јагодину посетило 15.000 људи, а како је рекао председник Скупштине града и први човек поморавске престонице Драган Марковић Палма, ове године у Јагодини има 150.000 туриста више него прошле године. У летњој сезони Јагодину је посетило чак 500.000 људи

„Данас је отворени дан туризма и већ на улазу у аква парк констатовао сам да не постоји град у Србији из кога неки туриста данас није дошао код нас. Ту су наши пријатељи из Херцег Новог и ако су нас они из најбљег туристичког града у Европи признали за топ дестинацију у Србији, онда то сигурно јесмо. Свак године по нешто ново урадимо, што се тиче аква парка ове године смо направили тобаган левак који је дуг преко 100 м. Таквих нема пет или шест у Европи. Следеће године правимо лењу реку и љубитељи аква парка знају шта је то. То ће бити још један велики лус за наш аква парк. Ове године је највећи број туриста из Европе дошао у Србију, јер овде постоји политичка стабилност, безбедност и брига о свако туристу. Туризам је велика фабрика“, рекао је Марковић.

Он је пред препуним аква парком нагласио да је Јагодина ове године имала 150.000 туриста више него раније, што је преко 500.000 туриста укупно.

„Највећи број странаца је дошао у Јагодину. Имамо преко 30 Немаца, Француза, Швајцараца који су овде купили станове. Није туризам само продаја улазница већ комплетан економски систем. Ове године нисмо имали празних соба ни у хотелима и у приватном смештају. Зато позивам стране инвеститоре да дођу и граде хотеле код нас, то ће им се сигурно исплатити“, истакао је Марковић.Ове године од 26.августа пут Паралије кренуће 300 просветних радника и учитеља који ће у познатом грчком летовалишту провести пет дана. Студентима је загарантован обилазак Беча крајем октобра како је то било и ранијих година.

„Ми имамо донаторе који покривају наше трошкове. Питање за остале градове је зашто они немају донаторе. Не плаћамо чланове већа, штедимо на свим пољима. У четвртак на пријему грађана биће сва деца и родитељи и они ће добити од 4.000 до 10.000 динара помоћи за полазак у школу“, рекао је Марковић. 


Галерија фотографија

Коментари
0
178

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 6 * 7 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже