најактуелније:

У циљу развоја и унапређeња пољопривредне производње, Скупштина града Јагодине је пољопривредним произвођачима из Јагодине, омогућила коришћење бескаматних кредита код Комерцијалне банке а.д. и Банке Интеса а.д.. Укупне трошкове камате и обраде кредитног захтева, сносиће град Јагодина. | Скупштина града Јагодине, расписује конкурс за радно место менаџер у локалној самоуправи града Јагодина. Услов је да кандидат има минимум VI степен стручне спреме и обавезно знање енглеског језика. Ваш CV са фотографијом можете слати на e-mail адресу kabinet.jagodina@gmail.com |

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

21.Август 2017
Потписан меморандум о сарадњи града Јагодине и Херцег Новог из Црне Горе

Данас је у просторијама Скупштине града Јагодине потписан је меморандум о сарадњи Јагодине и Херцег Новог који има за циљ унапређење економске и културне сарадње два града, али и њихово братимљење.

Обраћајући се новинарима председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма је истакао да му је изузетно драго што су за будућу сарадњу град Херцег Нови и његово руководство изабрали Јагодину.

„Херцег Нови је град са брендом, а исто тако је Јагодина постала бренд не само у Србији већ и Европи. Велики број инвеститора је дошао у Јагодину. Сигуран сам да ће велику корист од наше сарадње имати и грађани Црне Горе и грађани Србије. Председник општине Херцег Нови је предложио да се у у будућности два града побратиме. Ми желимо да им помогнемо да и они доведу неког инвеститора јер имају добар географски положај. Желимо да економски сарађујемо, да оно што се увози из других држава се увози из Србије, Поморавског округа и Јагодине. Ми већ 13 година шаљемо децу на море у Буљарице, а разговарали смо да већ од следеће године ђаке, пензионере, КУД-ове и спортисте шаљемо у Херцег Нови. Желимо и бољу културну сарадњу. У Црној Гори је пре неколико дана организован концерт за децу са Косова и Метохије и на томе сам им захвалан. И Јагодина ради сличне ствари“, рекао је председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма.

Марковић је рекао да Србија треба да сарађује са Црном Гором, да заједно наступају на међународном плану.

„Уколико Црна Гора пре постане члан ЕУ да каже у надлежним институцијама да са Србијом вековима сарађује. Много мешовитих бракова има између Срба и Црногораац, много пријатељских и кумовских веза. То ни један политичар ни појединац не може да раскине јер то ни један грађанин неће дозволити“, нагласио је Марковић.

Марковић је обећао да ће приликом обиласка европских држава водити и делегацију из Херцег Новог како би видели како Јагодина доводи инвеститоре.

Председник општине Херцег Нови Стеван Катић је рекао да је импресиониран оним што је видео у Јагодини.

„Јагодина је постала последњих година бренд Србије. Херцег Нови је био бренд некадашње Југославије, град огреомног туристичког потенцијала. Након неуспешних приватизација остали смо без одређеног броја хотела али ми сада идемо поново узлазним темпом како би Херцег Нови вратили не место које му припада. Када се два бренда своје као што су Херцег Нови и Јагодина онда је засигурно заједнички успех загарантован. Захвални смо што Марковић жели да нам помогне. Надам се да ћемо убудуће интензивно сарађивати, да ће ђаци, пензионери и сви остали долазити код нас, као и да наши људи долазе овде јер Јагодина псотала право туристичко место коме могу да позавиде и приморски градови. Ширићемо културну сарадњу тако да ће у оквиру овогодишњег празника мимозе обићи Јагодину са нашим мажореткињама. Такође договорено је да ђаци из јагодинских угоститељских школа следеће сезоне праксу обављају у Херцег Новом. То су почетни кораци а још више ћемо се зближити. На некој наредој седници скупштине донећемо одлуку о братимљењу општине Јагодина и Херцег Нови“, рекао је Катић.

Након конференције за новинаре, Марковић је уручио Плакету града Јагодине председнику општине Херцег Нови Стевану Катићу. Конференцији за новинаре присуствовали су и заменик председника Скупштине града Петар Петровић, начелник Поморавског округа Горан Милосављевић и председник Градског одбора СНС и одборник СНС Никола Радосављевић.

Током посете делегација из Херцег Новог у пратњи заменице градоначелника Снежане Вукашиновић, обишла је јагодински туристички комплекс, Музеј вошаних фигура, Зоолошки врт, Vivo shopping центар и излетиште Поток.

Након обиласка туристичког комплекса, делегацијa је обишла јагодинску индустријску зону у којој ради неколико италијанских фабрика, као што су Andrea Confezioni и Aunde. Упознали су се са радом успешне фабрике за производњу намештаја „Јела“. Гости из Црне Горе су обишли цркву Светог Јована Крститеља у Кончареву код Јагодине.

Сви чланови делегације су одушевљени градом и начином на који се град води.

Галерија фотографија

Коментари
0
138

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 0 + 9 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже