најактуелније:

Бесплатно студијско путовањ у Беч у организацији града Јагодине од 4. до 6. марта 2019.године за студенте, пријаву можете преузети са сајта града Јагодине и скенирано послати на studenti.jagodina@gmail.com или донети лично у канцеларију 21 у Скупштини града Јагодина. Почетак пријављивања 21.јануар, а рок за подношење пријаве је 20.фебруар 2019. до 15 часова. |

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

07.Август 2017
Још једна група малих и великих матураната отпутовала на летовање о трошку Скупштине града

Локална самоуправа града Јагодине још једном је показала да брине о свим старосним генерацијама свог града: од најмлађих до оних нешто старијих. Поласци на летовање о трошку Скупштине града Јагодине увелико су у току, а протекле недеље, друга група матураната гимназије „Светозар Марковић“ из Јагодине и „Прве техничке школе“ из Јагодине отпутовала је на петодневни одмор у Паралију, док су свршени осмаци школа „Милан Мијалковић“ из Јагодине и „Љубиша Урошевић“ из Рибара отпутовали на седмодневно летовање у Буљарице.

На аутобуском стајалишту код Музеја воштаних фигура, где су се окупили ученици, њихови родитељи, али и професори и наставници, могла се чути само граја и узбуђење због заједничког летовања. Ученици су журно улазили у аутобусе, а њих је све по традицији испратила Снежана Вукашиновић, заменица градоначелника Јагодине, која је још једном изразила понос због успеха пројекта локалне самоуправе.

„Овај пројекат је поклон деци за завршетак школовања и њиховим породицама. Многи су имали повећане трошкове на крају четврте године, због прославе матуре и уписа на факултет. То је све утицало на породични буџет, тако да овај пројекат пре свега има и ту социјалну димензију. Што се основаца тиче, испраћамо шесту смену ученика основних школа. То је прилика да се другари из различитих основних школа боље упознају. Искрено се надам да ће им ово летовање остати у најбољој успомени, по некој летњој љубави, неком несташлуку и да ће у наступајућим годинама о томе радо причати”, истакла је заменица градоначелника и свима који су кренули на одмор, пожелела леп провод и срећан пут.

По лицима матураната средњих школа из Јагодине, могло се видети само узбуђење и радост због заједничког одмора. Директор гимназије „Светозар Марковић“ из Јагодине, Мирослав Вељковић истиче да је овај гест локалне самоуправе према ученицима за сваку похвалу:

„Како сам имао прилике да чујем, утисци са летовања су феноменални. Очекујем да ће бити све у реду, јер већ знамо где идемо, Паралија нам је као друга кућа. Хотел у ком ће бити смештени је одличан и очекујем обострано задовољство, како наше, тако и ученика“, рекао је Вељковић.

Следећа група матураната средњих школа на летовање креће већ сутра. То је трећа група економско-трговинске школе „Славка Ђурђевић“ из Јагодине, док ће наредна група ученика основних школа кренути 12. августа, а то су ученици школа „17. октобар“ из Јагодине, „Бранко Радичевић“ из Бунара и „Вук Караџић“ из Глоговца. Бесплатно летовање за свршене мале и велике матуранте по тринаести пут успешно организује локална самоуправа града Јагодине, а како би ужитак у познатим летовалиштима протекао без проблема, са ђацима путују лекар, обезбеђење и спасиоци.

Галерија фотографија

Коментари
0
123

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 9 - 3 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже