најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

07.Август 2017
„Јагодинско културно лето“ и протеклог викенда привукло велику пажњу посетилаца

Јагодина је још једном показала да је незаобилазна туристичка дестинација и ове сезоне. „Аква парк“ бележи рекордне посете, а манифестација „Јагодинско културно лето“ која се, у ово време одржава сваке године у излетишту „Поток“, привлачи туристе са свих страна – и никог не оставља равнодушним. Овај викенд, био је резервисан за београдско позориште „Талија“ које је на летњој сцени извело дечију представу „Ловачке приче“, док је већ наредне вечери наступила легенда наше народне музике, Мерима Његомир са оркестром Новице Николића Патала.

Протекле суботе, са почетком у 20 часова, наступили су глумци београдског дечијег позоришта „Талија“ са својом представом „Ловачке приче“. Глумци су бриљирали на сцени и дали све од себе да анимирају најмлађе посетиоце, што је и уродило плодом јер се смех најмлађих орио са свих страна. Глумци су били импресионирани амбијентом и посећеношћу.

„Предивно је заиста. Нисмо први пут овде. Да не кажем да смо навикнути, али очекивали смо овако нешто. Драго ми је што је из године у годину све више публике, што су представе све боље и што уживамо сви. Ово је један од ретких примера где се одржава континуитет по том питању, а најважније је да децу привикнемо на културу“, рекао је Дарко Јоксимовић, један од актера.

Малишани су били одушевљени програмом који је био приређен баш за њих те вечери.

Недеља у „Потоку“ већ традиционално врви од посетилаца са свих страна Србије. Тако је било и протекле недеље, када је на летњој сцени наступила легенда српске народне музике Мерима Његомир, заједно са оркестром Новице Николића Патала. Једночасовним наступом, Мерима је импресионирала све присутне и још једном показала зашто је у врху домаће музичке сцене.

„Годинама долазим овде. Пуно пута сам причала са колегама и са пријатељима и сматрам да би сваки град у Србији требало да се угледа на Јагодину и њено руководство. Овде се види да се води брига о људима. Све оно што вреди долази овде и то је велика ствар за овај народ. Ја сам срећна што сам део тога“, задовољно је рекла Мерима за наш лист.

Завршетак провода је, сада већ традиционално, резервисан за велику народну игранку. На стотине посетилаца се ухватило у велико коло и неуморно играло до последњег такта оркестра. Познати хармоникаш, Новица Неговановић Патало, изјавио је да му је посебно драго због тога: „Прошао сам читаву Европу, али овако нешто нисам видео. Само овде могу да свирам коло за хиљаду људи. Када то видим, мени је срце пуно“, одушевљено је рекао Николић.

Галерија фотографија

Коментари
0
104

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 4 + 2 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже