најактуелније:

У циљу развоја и унапређeња пољопривредне производње, Скупштина града Јагодине је пољопривредним произвођачима из Јагодине, омогућила коришћење бескаматних кредита код Комерцијалне банке а.д. и Банке Интеса а.д.. Укупне трошкове камате и обраде кредитног захтева, сносиће град Јагодина. | Скупштина града Јагодине, расписује конкурс за радно место менаџер у локалној самоуправи града Јагодина. Услов је да кандидат има минимум VI степен стручне спреме и обавезно знање енглеског језика. Ваш CV са фотографијом можете слати на e-mail адресу kabinet.jagodina@gmail.com | Скупштина града Јагодине је у циљу развоја привреде, омогућила привредним субјектима који своју делатност обављају на територији града Јагодине коришћење краткорочних кредита код Комерцијалне банке а.д., АИК банке а.д., Банке Интеса а.д. и Societe General банке, за које ће се трошкови камате плаћати из буџета града Јагодине. |

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

31.Јул 2017
Диван поклон града за мале и велике матуранте

Свршени основци и средњошколци јагодинских основних, односно средњих школа, и ове недеље отпутовали су на летовање о трошку локалне самоуправе града Јагодине. Ове недеље, на заслужени одмор у Буљарице отишли су ученици основних школа „Бошко Ђуричић“ из Јагодине, „Јоца Милосављевић“ из Багрдана и „Радислав Никчевић“ из Мајура, док су матуранти средње електротехничко-грађевинске школе „Никола Тесла“ из Јагодине отишли на петодневни одмор у Паралију.

Нико од ученика није крио задовољство и радост због заједничког путовања: од малих до великих матураната. Сви су били изузетно расположени што ће после завршеног заједничког школовања, сада бити и у прилици да се заједно купају, сунчају и одмарају у познатим летовалиштима. Пре поласка су се препричавали утисци ђака који су се већ вратили, а ни сами родитељи нису остали равнодушни. Многи од њих су похвалили овај јединствени однос града према својој омладини.

Ученике је, по традицији, поред родитеља и другара, испратила и Снежана Вукашиновић, заменица градоначелника Јагодине:

„Ово је прва смена свршених осмака који одлазе у Буљарице ове године. Сада када су добили своје прво сведочанство о завршеном школовању, ово летовање им дође као шлаг на торти. Ово је прилика да још неко време буду заједно, али и да се упознају са вршњацима из других школа. Што се матураната средњих школа тиче, летовање у организацији Скупштине града иде по свом плану и одвија се без икаквих проблема. То говоре и изјаве свршених матураната по повратку из Паралије. Не постоји бољи начин завршетка четворогодишњег дружења од заједничког летовања. Надам се да ће, када се буду сретали на годишњицама матуре, препричавати догодовштине са овог летовања“, рекла је заменица градоначелника и ученицима пожелела срећан пут и леп провод.

Подсећања ради, сви ученици који су завршили основне и средње школе у Јагодини или околним селима имају право на овакву врсту летовања. Такође, ученици из Јагодине који су завршили средње образовање у неком другом граду имају исту могућност. Треба напоменути да родитељи деце која иду у Буљарице обавезно набаве уверење о здравственом стању детета, као и оверу сагласности код нотара, чије трошкове сноси локална самоуправа Јагодине. 

Коментари
0
147

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 9 - 0 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже