најактуелније:

У циљу развоја и унапређeња пољопривредне производње, Скупштина града Јагодине је пољопривредним произвођачима из Јагодине, омогућила коришћење бескаматних кредита код Комерцијалне банке а.д. и Банке Интеса а.д.. Укупне трошкове камате и обраде кредитног захтева, сносиће град Јагодина. | Скупштина града Јагодине, расписује конкурс за радно место менаџер у локалној самоуправи града Јагодина. Услов је да кандидат има минимум VI степен стручне спреме и обавезно знање енглеског језика. Ваш CV са фотографијом можете слати на e-mail адресу kabinet.jagodina@gmail.com | Скупштина града Јагодине је у циљу развоја привреде, омогућила привредним субјектима који своју делатност обављају на територији града Јагодине коришћење краткорочних кредита код Комерцијалне банке а.д., АИК банке а.д., Банке Интеса а.д. и Societe General банке, за које ће се трошкови камате плаћати из буџета града Јагодине. |

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

31.Јул 2017
Још један забаван викенд у излетишту „Поток“ у Јагодини

Манифестација „Јагодинско културно лето“ је у пуном јеку. Протеклог викенда, у програму који је приређен, уживале су све старосне генерације: од најмлађих до оних нешто старијих. У суботу је изведена представа позоришта „Цврчак“ из Београда „Вучица и два, три прасета“, а у недељу увече, на летњој сцени излетишта „Поток“ наступио је легендарни извођач народне музике Раде Јоровић, уз пратњу оркестра Јоце Стрижанца.

Представа „Вучица и два, три прасета“ позоришта „Цврчак“ из Београда, привукла је велику пажњу посетилаца. Најмлађи су уживали у јединственом програму приређеном баш за њих, а према речима глумаца, они су трупа која ради већ годинама и труде се да увек направе представу од различитих, добро познатих прича, како би деци било интересантно. Главни актери су импресионирани, како одзивом публике, тако и амбијентом у ком су наступили:

„Били смо раније овде, а сада смо се баш одушевили, све супер изгледа. Чим се уђе у град, осећа се жива атмосфера“,  рекао је, Веселин Илић, глумац. 

Његова колегиница, Даница Радуловић, такође је остала задивљена чарима излетишта „Поток“

„Мени је ово као да сам дошла на неки излет. Водопад ми се јако допада“, рекла је глумица.

Већ наредне вечери, приређена је велика забава за све посетиоце: традиционална велика народна игранка. Сваке недеље се окупи велики број људи како би уживао у јединственом амбијенту излетишта „Поток“, али и наступима познатих естрадних уметника. Овај пут, наступио је легендарни „официр народне музике“ Раде Јоровић, уз пратњу оркестра Јоце Стрижанца. Јоровић је само један од многих који су похвалили организацију манифестације:

„Овде више нема шта да се говори. Све је направљено како треба. Потребно је само да се волимо, да уживамо и да се окупљамо као и до сада. Једна моја песма каже: „Оставио деда све како треба“. Тако је и овде. Ово је пример за све градове и места у Србији“ рекао је Јоровић.

У вишечасовном извођењу његових ванвременских хитова, уживала је бројна публика те вечери, а право весеље кренуло је када је познати хармоникаш Јоца Стрижанац, заједно са својим оркестром засвирао „Моравац“ и када су посетиоци заиграли велико коло. Високе температуре у тренуцима игре и песме, никоме нису сметале. Хармоникаш Јоца Стрижанац изјавио је да је одушевљен публиком и манифестацијом:

„Не смемо заборавити наше кораке. Треба чувати „Моравац“, „Тројанац“, „Жикино коло“ и треба се поносити тиме. И прошли пут сам изјавио да би сваки град требало да има свог Драгана Марковића Палму, као што га има Јагодина. Увек се изнова одушевљавам овим амбијентом и увек ћемо се радо одазвати на сваки ваш позив“ поручио је Јоца Стрижанац.

Галерија фотографија

Коментари
0
198

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 6 + 8 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже